Van Seumeren: ''Als ik naar Slot kijk, ben ik jaloers als de pest''

Van Seumeren: ''Als ik naar Slot kijk, ben ik jaloers als de pest''

Frans van Seumeren staat volgende week precies vijftien jaar aan het roer bij FC Utrecht. De grootaandeelhouder van de Domstedelingen heeft nog altijd grote plannen en wil onder meer eigenaar worden van Stadion Galgenwaard. Dat moet er mede voor zorgen dat de kloof met de top drie wordt gedicht. Sportief moeten er dan wel flinke stappen worden gemaakt. Van Seumeren neemt Feyenoord als voorbeeld.

"We zijn hier echt wat moois aan het bouwen. Maar ik wil altijd meer. Dit seizoen hoop ik nog altijd op Europees voetbal. De selectie is goed genoeg, nu komt het op het mentale aspect aan. Als ik naar het Feyenoord van Arne Slot kijk, ben ik jaloers als de pest", vertelt Van Seumeren in gesprek met Voetbal International. "Steeds weer weten ze in de laatste vijf minuten het te beslissen. Dat is mentaliteit! Ik denk wel dat wij die karakterjongens hebben, het komt er alleen nog onvoldoende uit. Dan maar in de play-offs."

FC Utrecht heeft in het verleden de ambitie uitgesproken om de top drie aan te vallen. "Ik heb weleens gezegd dat ik kampioen zou willen worden met FC Utrecht. Dat is mijn grootste droom. Maar of het realistisch is… Ajax is mijlenver weg, Feyenoord heeft een zeer trouwe achterban en PSV een grote, industriële sponsorgroep. Daar kom je niet structureel tussen. Maar ik vind wel dat wij continue een topvijfclub moeten worden. Hoe je het wendt of keert, Europees voetbal wordt steeds belangrijker."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties