Arnesen: ''Ik zie hem ook niet te snel bij Feyenoord vertrekken''

Arnesen: ''Ik zie hem ook niet te snel bij Feyenoord vertrekken''

Trainer Arne Slot maakt sinds zijn komst naar Feyenoord veel indruk. Ook dit seizoen presteren de Rotterdammers weer uitstekend. De stadionclub is actief in Europa, de TOTO KNVB Beker en is koploper van de Eredivisie. Voormalig technisch directeur Frank Arnesen is lovend over Slot.

In gesprek met Helden Magazine vertelt Arnesen hoe hij erachter kwam dat Slot zijn contract niet ging verlengen bij AZ. "In het voorjaar van 2020 had ik een gesprek met Mino Raiola over een speler. Hij vroeg of ik weleens had gedacht aan Arne Slot als mogelijke opvolger van Dick Advocaat, die had aangegeven in 2021 te willen stoppen bij Feyenoord."

"Vanaf dat moment ben ik Arne gaan volgen en heb ik me in hem verdiept", vervolgt de Deen, die sinds afgelopen zomer niet meer werkzaam is voor Feyenoord. "Ik keek naar hoe hij zich opstelde in interviews en analyseerde hoe hij zijn elftallen liet voetballen, zodat ik me een beeld van hem als trainer kon vormen." Uiteindelijk waren er niet veel gesprekken nodig tussen Feyenoord en Slot om een akkoord te bereiken.

Slot heeft Feyenoord aanvallend en herkenbaar voetbal laten spelen. "Ik wist dat hij het in zich had, anders had ik hem niet gehaald. Je moet bij Feyenoord natuurlijk wel goede resultaten halen. Die kwamen al snel en waren een logisch gevolg van zijn filosofie en werkwijze. Ik heb grote bewondering voor hoe hij het uiteindelijk op zijn eigen manier heeft gedaan."

Toekomst
Volgens Arnesen is Slot ook geen trainer die zich snel laat gek maken. ''Dat zie je ook aan zijn carrière, van Cambuur, via AZ naar Feyenoord. Ik zie hem ook niet te snel bij Feyenoord vertrekken. Er zal zeker interesse komen, maar als Feyenoord Champions League gaat spelen en de voorwaarden die hij stelt om te presteren worden gehonoreerd, zie ik hem nog zeker een seizoen blijven.''

Lees meer over
Frank Arnesen Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties