"Spurs wil met weinig geld veel presteren, dat is wat Slot gedaan heeft"

"Spurs wil met weinig geld veel presteren, dat is wat Slot gedaan heeft"

Dat Arne Slot er na zijn geweldige werk bij Feyenoord ook internationaal gevolgd wordt, is geen verrassing. Afgelopen zomer meldde Leeds United zich al tevergeefs in De Kuip om de trainer over te nemen. Nu Tottenham Hotspur trainer Antonio Conte op straat heeft gezet, lonkt mogelijk een nog grotere kandidaat voor de oefenmeester van Feyenoord.

In VI ZSM werd de vraag gesteld of de nummer vier van de Premier League daadwerkelijk bij Slot zal uitkomen. "Het is lastig om nu te beoordelen welke kant ze op gaan", aldus hoofdredacteur Pieter Zwart. "Voorzitter Daniel Levy heeft het imago van een vrek. Hij wil met weinig geld veel presteren. Dat is wat Arne Slot natuurlijk gedaan heeft. Eerst bij AZ, waar hij heeft meegedaan om de titel, en nu doet hij hetzelfde bij Feyenoord met een laag budget. Ik kan me voorstellen dat hij in beeld zou komen bij Spurs."

"De vraag is wel: welke kant wil die club op?", ging Zwart verder. Hij noemde tal van namen die ook in beeld zouden kunnen komen. "Als je de verschillende competities langsloopt en kijkt wat alle trainers presteren, dan is er een gigantisch lang lijstje kandidaten te maken. Je kunt allerlei kanten op en er zijn veel kandidaten beschikbaar. Daar zou Slot er een van kunnen zijn."

Europa League
In ieder geval lijkt Tottenham, dat Cristian Stellini als interim-trainer heeft aangesteld, de tijd te nemen om een opvolger te vinden. Dat betekent ook dat Slot nog nadrukkelijker in beeld kan komen wanneer Feyenoord het nog verder schopt in de Europa League. "We weten wel dat ze naar de Nederlandse markt kijken", stelde Zwart tot slot. "Van Gaal is er wel eens op gesprek geweest, De Boer ook. Het is een markt die ze in de gaten houden."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties