Van Hanegem ziet uitdaging voor Gimenez: "Ze hebben wel aardige verdedigers"

Van Hanegem ziet uitdaging voor Gimenez: "Ze hebben wel aardige verdedigers"

Als iemand weet hoe het is om grote finales te spelen dan is het wel Willem van Hanegem. De legendarische middenvelder won met Feyenoord zeven prijzen en speelde de finale van de wereldbeker, UEFA Cup, Europacup, Nederlandse beker en natuurlijk die van het WK in 1974. Van Hanegem blikt nu vooruit op de bekerfinale tegen NEC van komende zondag.

"Ik kijk er wel naar uit", begint Van Hanegem in zijn eigen podcast van het Algemeen Dagblad. "Ik ben benieuwd hoe Feyenoord het doet, want NEC is toch een vervelende ploeg om tegen te spelen. Ik denk alleen maar van ‘het zou toch niet waar zijn dat je niet wint in eigen huis?’ We hebben een goed elftal en dan ben ik benieuwd hoe Feyenoord het aan gaat pakken. Toen Feyenoord hier thuis tegen NEC speelde, stond het makkelijk 2-0, kregen ze nog twee kansen, maar hoe is het dan na rust in godsnaam mogelijk dat je het uit handen geeft?"

Van Hanegem vervolgt zijn verhaal met een lach. "En ze hebben natuurlijk een geweldige keeper. Als hij gewoon rustig blijft, dan weten wij wel dat we aan de goede kant zitten. Ik heb zitten kijken toen hij zijn penalty stopte en dat was eigenlijk wel grappig om te zien. Als het om penalty’s gaat wordt hij nooit gekozen dus het achtervolgt hem. Laat hem dan nog een keer een penalty stoppen, maar niet hier."

Het voetbalicoon durft wel met zekerheid een winnaar aan te wijzen. "Dat is toch heel normaal? Het klinkt wel arrogant, maar dat is het niet. Normaal gesproken mag je dat verwachten in je eigen huis. Het hoeft niet altijd een voordeel te zijn, want voor sommige spelers kan het een extra druk zijn. Maar gezien de prestaties in de laatste jaren moet je wel kunnen winnen." De wedstrijd tegen Ajax werkt volgens Van Hanegem niet als extra motivator. "Dat slaat nergens op want de Stichtse Boys had ook van ze gewonnen."

Santiago Gimenez kan zichzelf komend weekend weer bewijzen door een belangrijke rol op zich te nemen in de bekerfinale. Van Hanegem gunt het de Mexicaan enorm. "Het is wel te hopen voor hem. Ze hebben wel twee aardige centrale verdedigers. Die kale is wel aardig, maar niet bijzonder. Die andere is wel echt een aardige speler. Die blessures heeft Sandler dit seizoen niet zo’n last van. Daar moet Gimenez dus tegenop boksen."

Lees meer over
Willem van Hanegem Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties