Van Hanegem: ''Het hangt er van af hoe het de komende wedstrijd gaat''

Van Hanegem: ''Het hangt er van af hoe het de komende wedstrijd gaat''

Genietend van het uitzicht over het veld van De Kuip bespreekt Willem van Hanegem de voetbalweek die achter ons ligt en kijkt vooruit naar de wedstrijden van komend weekend. Samen met journalist Wessel Penning analyseert hij de wedstrijden van Feyenoord uitgebreid. De focus ligt deze keer op een jonge Noorse rechtsback.

De oer-Feyenoorder is te spreken over Pedersen die de wedstrijd tegen AZ besliste met een van richting veranderd schot. ''Hij moet er elke keer voor zorgen dat hij uitkomt zodat hij met links kan schieten. In een oefenwedstrijd deed hij dat ook fantastisch. Veel mensen deden alsof de bal heel erg van richting veranderd werd, maar dat was niet zo. Hij tikt hem maar een beetje aan.''

In de podcast wordt de wedstrijd zelf ook kort uiteengezet. ''Het was geen bijzondere wedstrijd, maar wel een verdiende overwinning. Het is te hopen dat ze nu kampioen worden, maar ik ben er niet zeker van. Er zijn altijd wedstrijden, waarvan je denkt: als we die winnen dan zijn we op de goede weg. En dat gebeurt dan niet. Ook hele makkelijke wedstrijden.''

Ten slotte heeft Arne Slot binnenkort een keuze te maken in de verdediging. Gernot Trauner keert hoogstwaarschijnlijk terug in de wedstrijdselectie. De wedstrijd bij Fortuna Sittard zal voor een basisplaats van de Oostenrijker nog te vroeg komen, maar desondanks weet van Hanegem twijfelt wat hij zou doen als de ervaren verdediger terug is.

''Het hangt er van af hoe het de komende wedstrijden gaat of hij moet spelen. Heel veel mensen vinden het huidige centrale duo geweldig. Ik vind Hancko heel onzeker, terwijl ik hem wedstrijden heb zien spelen dat hij heel goed was. Het zou best kunnen dat hij onzeker wordt van Geertruida. Want Geertruida is vaak weg uit het centrum en vraagt veel de bal. Nu kijkt Hancko eerst voordat hij hem vooruit speelt, veel voorzichtiger,'' concludeert de kromme.

Lees meer over
Willem van Hanegem Arne Slot Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties