Van Hanegem: "De wedstrijden ervoor speelde hij drie klassen beter"

Van Hanegem: "De wedstrijden ervoor speelde hij drie klassen beter"

Inmiddels hebben de meeste spelers van Feyenoord alweer een wedstrijd met hun nationale elftal afgewerkt, maar toch begint Willem van Hanegem samen met Ben Wijnstekers en Wessel Penning het weekend door terug te blikken op de wedstrijd tegen sc Heerenveen van de vorige speelronde in de Eredivisie. In de slotfase werd mede dankzij Ayase Ueda de overwinning over de streep getrokken, maar dat ging zeker niet gemakkelijk.

"Ik heb niet alles gezien", begint Van Hanegem in zijn eigen podcast van het Algemeen Dagblad. "Ik ging een andere wedstrijd kijken, maar dat duurde ook niet lang. Het was hopeloos, gezien het niveau dat ze kunnen halen. Ik hoop dat Timber mag spelen bij het Nederlands elftal, maar als ik coach was en hem nu zag spelen, dan speelt hij niet. De wedstrijden ervoor speelde hij drie klassen beter. Ik weet niet of het angst of nervositeit was."

Wijnstekers is het eens met zijn voormalig teamgenoot. "Timber heeft een geweldige ontwikkeling meegemaakt, maar wat je meemaakt bij ploegen als Heerenveen, is dat ze ver teruggaan op de eigen helft. Ik denk dat Timber probeerde te forceren en dat mislukte vaak. Het moet niet een ding worden dat hij de hele tijd bezig is met wegdraaien om in die positie te komen."

Van Hanegem is niet alleen kritisch op Timber. "Als je niet beter kan, dan houdt het op, maar hij is steeds beter gaan spelen. Bij Hartman precies hetzelfde. Als hij 100 ballen kreeg, gingen er 97 naar de keeper of centrale verdediger." Volgens de clubiconen komt het mindere spel van bijvoorbeeld Hartman ook door een andere speelstijl, zo lijkt het. "Ze gaan nu veel te veel door het midden. Dan geven ze die rechtsbuiten de schuld met zijn voorzetten, maar in het strafschopgebied staat hooguit één iemand. Dan vraag ik me af waar iedereen is."

Wijnstekers geeft aan dat het ook aan de spelers kan liggen. "Szymanski kwam er wel vaker. En we deden altijd een beetje schelden op Idrissi, maar hij liet wel Hartman beter spelen. Ik heb het wel eens meer gehad over Jahanbakhsh, maar ik vond hem wel altijd goed in het team. Hij is wel een rechtsbuiten die een voorzet geeft, waardoor Gimenez misschien wel tot zijn recht kwam. Als Minteh zijn laatste pass niet goed is, heeft het ook te maken met de bezetting in het strafschopgebied."

Lees meer over
Willem van Hanegem Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties