Van Hanegem: ''Dan blijft het jammer dat hij zo matig speelde''

Van Hanegem: ''Dan blijft het jammer dat hij zo matig speelde''

Willem van Hanegem heeft weer aandachtig gekeken naar Feyenoord. De Rotterdammers speelden niet goed in Friesland, maar wisten uiteindelijk in de slotfase van het duel te winnen dankzij een doelpunt van Ayase Ueda.

Voor Feyenoord breekt er een interlandperiode aan. Quinten Timber is voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands Elftal. "Die heeft hard gewerkt en is ook op alle vlakken beter dan vorig seizoen. Dan blijft het jammer dat hij tegen Heerenveen zo matig speelde. Juist die laatste wedstrijd voor je in Zeist arriveert is een echt visitekaartje."

"Hij stond niet alleen, ik vond meer Feyenoorders slecht in Friesland," vervolgt De Kromme in het Algemeen Dagblad. "Thomas Beelen was dat niet. Beelen komt stilletjes omhoog, zoals dat bij Feyenoord eigenlijk altijd zo is. Bij Ajax niet, daar was Kaplan na één wedstrijd al een wereldtopper. Je hoort mij dus ook niet roepen dat Beelen meteen bij Oranje moet."

De vraag is welke keuzes trainer Arne Slot gaat maken wanneer Gernot Trauner weer volledig fit is. De verwachtingen zijn dat de Oostenrijker na de interlandperiode weer kan aansluiten bij Feyenoord. Van Hanegem is duidelijk. "Beelen mag van mij best blijven staan als Gernot Trauner weer fit is. En dat zegt best veel, want ik vond en vind Trauner een uitstekende speler."

''Wat ik wel opvallend aan zijn loopbaan vind, is dat Art Langeler het bij PEC helemaal niet in hem zag zitten. Hij zette hem terug naar PEC onder 21 jaar. Langeler was toch de man die in Zeist en bij PSV de potentie van jonge talenten moest inschatten. Een paar jaar later speelt Beelen makkelijk mee in de Champions League. Dat is toch gek? Zoals veel mensen bij FC Twente, behalve Evert Bleuming en Theo ten Caat, international Mats Wieffer helemaal niets vonden. Hoe is het in vredesnaam mogelijk?''

Lees meer over
Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties