Van Hanegem: "De clubs zullen in de rij staan voor hem"

Van Hanegem: "De clubs zullen in de rij staan voor hem"

Aan de prijzenkast van Feyenoord is zondagavond de veertiende KNVB Beker toegevoegd. Als speler en trainer was Willem van Hanegem in totaal bij drie nationale bekerwinsten betrokken, los van alle andere prijzen die de legendarische voetballer met de Rotterdammers wist te winnen. Het Feyenoordicoon was ook aanwezig bij de finale tegen NEC en hem vielen een aantal dingen op.

"Ik vond Feyenoord en NEC gelijkwaardig en dat is uiteraard meer een compliment voor de club uit Nijmegen dan voor Feyenoord", trapt Van Hanegem af in zijn column in het Algemeen Dagblad. "NEC had op voorsprong kunnen komen en als in de slotfase de gelijkmaker wél was gevallen, dan had ik het nog weleens willen zien. NEC won zeker voor rust vrijwel alle duels. En Sylla Sow had de 1-1 op zijn schoen in de slotfase."

Vooral Timon Wellenreuther maakte een briljante indruk op Van Hanegem. "Die jongen is ontzettend goed, maar hij lijkt heel wat kansen er ook minder gevaarlijk uit te laten zien dan ze in werkelijkheid waren. Die redding op de kopbal van Youri Baas was echt een ontzettend belangrijk moment, want met 0-1 had NEC misschien vleugels gekregen. Dat kregen ze toch al een beetje en dat kwam ook door de geweldige sfeer in de Kuip."

Er waren nog wel meer spelers die het Feyenoordicoon vrolijk stemde. "Ik zat ook in de Kuip en ik genoot dus van Wellenreuther. Hij zal vertrekken als hij niet als eerste keeper kan blijven, vrees ik. De clubs zullen in de rij staan voor hem. En van Dávid Hancko werd ik ook vrolijk. Natuurlijk ging Quinten Timber na rust voorop in de strijd, maar dat mag je ook wel verwachten. Ik vond alle complimenten aan zijn adres een beetje overdreven. Hij gaf alles, maar dat hoort ook."

Sandler terughalen
Aan de kant van NEC was er één speler die duidelijk de beste indruk maakte en dat was tevens een oud-Feyenoorder. Van Hanegem zou het niet gek vinden als Feyenoord hem terug naar Rotterdam haalt. "Als ik Feyenoord was, zou ik er nog eens over nadenken om Philippe Sandler terug te halen. Hij was voor mij de beste speler op het veld. Zo rustig, stevig in de duels, altijd op zoek naar de voetballende oplossing. En nu veel fitter dan voorheen. Sandler kan de Nederlandse top volgens mij moeiteloos aan. Ik weet dat hij al bij Feyenoord onder contract heeft gestaan, maar toen was hij zelden fit."

Lees meer over
Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties