Van Hanegem: "Dat is echt geweldig om te zien"

Van Hanegem: "Dat is echt geweldig om te zien"

Terwijl de meeste spelers van Feyenoord in actie komen met hun nationale elftal, gebruikt Willem van Hanegem dit weekend om nog terug te blikken op de wedstrijd van vorige week tegen FC Utrecht. De clubicoon zag veel mooie doelpunten en heeft hoge verwachtingen van een aantal spelers.

"Er zaten een paar geweldige goals bij", begint Van Hanegem in de AD Willem&Wessel podcast als het gaat over de laatste wedstrijd van Feyenoord. "Die vierde goal van Ueda was bizar. Ze moeten hem dan wel helemaal laten zien. Dat was zoiets moois, ze gingen gewoon weer van voren naar achteren. Ik denk dat die bal een keer of 25 à 30 rondging, zonder dat er maar één speler aankwam. Toen werd die steekbal gegeven en goal."

De oer-Feyenoorder verwacht dat Slot snel vastigheid vindt op het middenveld. "Normaal wel, daar heb je geen drie weken voor nodig", oordeelt Van Hanegem. "Stengs die zou ik nu niet inpassen. Weet je wie ik echt heel goed vond? Ivanušec. Ik zit hier boven te kijken en dan zie je meteen bij de eerste bal een aanname en dan denk je: ja, die is goed. Hij had wel twee of drie goals kunnen maken, maar je ziet dat hij echt overzicht heeft."

Gimenez & Ueda
Van Hanegem is ook lovend over Santiago Gimenez. "Die Mexicaan is echt bizar, de manier waarop hij op het juiste moment wegdraait en uit iemand zijn rug vertrekt. Dat is echt geweldig om te zien en maar voor weinig spelers weggelegd. Die Japanner heeft dat niet zo, maar hij kan zichzelf opofferen. Al kan hij ook topscorer worden. Als Ueda erin staat zorgt hij er ook voor dat Gimenez nog beter kan functioneren, want hij denkt niet alleen aan zichzelf."

Minteh
Yankuba Minteh legde op mooie wijze een kers op de taart door de 1-5 te scoren na het uitkappen van de doelman en Mark van der Maarel. Van Hanegem genoot wel van zijn actie. "Echt bizar. Dat is toch hartstikke mooi. Waarom? Omdat het bij die speler is en hij een cultfiguur is bij Utrecht. Je zag dat hij die bal keihard naar hen wilde schieten, maar hij raakt hem niet goed", lacht De Kromme.

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties