Van Gaal: ''Supporters kunnen dat niet beoordelen, die zijn daar niet''

Van Gaal: ''Supporters kunnen dat niet beoordelen, die zijn daar niet''

Louis van Gaal heeft alle ophef rondom zijn uitspraken over De Kuip gelezen. De bondscoach van het Nederlands Elftal speelt het liefst niet meer in het stadion van de Rotterdamse club, omdat de faciliteiten niet meer geschikt zijn. Van Gaal wil aan de supporters benadrukken dat zijn uitspraken niks te makken hebben met de sfeer, het publiek of de grasmat.

''Ja, voor de fans zouden de uitspraken misschien minder kunnen, omdat de fans nooit de binnenkant van de kleedkamers en het stadion zien'', begint Van Gaal zijn verhaal. ''Ik wel, maar De Kuip is natuurlijk een kolkend stadion met geweldig publiek en een fantastische grasmat. Dat heb ik ook al gezegd.''

''Het gaat natuurlijk om de faciliteiten die je als stadion geeft aan een technische en medische staf. Zo’n staf bestaat momenteel uit vijftig personen. Die moeten in de catacombe een ruimte en plaats vinden, dat kan niet. Een massagetafel staat in de kleedkamer. De technische staf zit in de gym. De toiletten zijn er drie op vijftig personen. Daar heb ik het over gehad.

''Ik heb het niet over het veld, stadion of over de sfeer gehad. Dat is allemaal in orde. Dat is niet wat ik bedoeld heb. De voorwaarden om tot een goede wedstrijd te komen, die faciliteiten zijn er niet, verouderd of gedateerd'', benadrukt de bondscoach. ''Bedankt dat je me deze vraag nog een keer hebt gesteld. Ik heb de reacties ook gelezen. De supporters kunnen dat niet beoordelen, die zijn daar niet. ''

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties