Van Gaal over De Kuip: ''Beste veld, verder oude troep''

Van Gaal over De Kuip: ''Beste veld, verder oude troep''

Louis van Gaal was gisterenavond na het 2-2 gelijkspel tegen Polen niet te spreken over de faciliteiten in De Kuip. De bondscoach van het Nederlands elftal noemde het stadion zelfs ''oude troep''.

"Jij gaat thuis toch ook niet in de oude troep zitten? Er is maar één stadion in Nederland dat voldoet en de faciliteiten heeft voor het Nederlands elftal. En dat is niet De Kuip. Daar miszeg ik niks mee, want dat is gewoon zo'', zei Van Gaal op de persconferentie. Het vele balverlies van zijn ploeg kwam niet door het veld, zo zegt de bondscoach.

''Nee dat niet, dit is het beste veld van Nederland, bij PSV ligt ook een goed veld. Bij Ajax is dat misschien wat minder, al is dat de laatste tijd ook beter geworden. Maar de technische staf moet hier in de gym zitten'', gaat hij verder. ''Op een tafel staat dan een pot koffie. En in de rust is het zo krap dat ik met mijn rug naar tien of twaalf spelers sta.''

''Dat kan natuurlijk niet. Maar goed, Feyenoord mag geen nieuw stadion bouwen. Dus dan vind ik dat we hier misschien niet meer moeten komen. In de Arena heeft de technische staf gewoon een mooie eigen kamer. Maar ik ben maar bondscoach, dus ik heb daar niets over te vertellen”, sluit hij af.

De laatste interland die Oranje verloor in De Kuip was in oktober 2000 tegen Portugal (0-2). Sindsdien speelde Nederland nog 29 keer in Rotterdam waarvan het 23 keer won en zes keer gelijkspeelde. De afgelopen negentien interlands (vóór gisterenavond) in het stadion van Feyenoord werden allemaal gewonnen.

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties