Van der Vaart: "Hele juiste keuze om dit jaar bij Feyenoord te blijven"

Van der Vaart: "Hele juiste keuze om dit jaar bij Feyenoord te blijven"

Nadat Santiago Gimenez zelfs in de Champions League laat zien geweldig mee te kunnen op het niveau, kan de lofzang van analisten richting de Mexicaan weer beginnen. Rafael van der Vaart begon woensdagavond direct na de wedstrijd met mooie woorden.

"Deze jongen ontwikkelt zich zo ongelofelijk goed", vindt Van der Vaart in zijn analyse bij Ziggo Sport. "Ik denk dat het een hele juiste keuze was om bij Feyenoord te blijven dit jaar. Hij heeft weer een volgende stap te maken. Champions League is weer een ander niveau en daar gaat hij echt heel erg goed mee om. Ik vind hem echt geweldig spelen. Hij gaat wel voor heel veel geld weg helaas. Maar dat is ook niet tegen te houden."

Hoewel het erop lijkt dat Gimenez slechts twee seizoenen voor Feyenoord zal spelen, ziet Van der Vaart wel een hele bijzondere band. "Dan is Feyenoord uiteindelijk voor hem een tussenstap, maar ik moet zeggen dat hij zich wel echt heeft verbonden met de club. Dat doet hij wel heel erg goed en de fans vinden hem fantastisch. Geweldige avond voor hem."

Reactie van Slot
De trainer van Feyenoord is niet verbaasd dat zijn spits het ook op dit niveau kan. "Ik denk dat het bij Santi heel simpel is. Als wij het als team voor elkaar krijgen om hem kansen te geven, dan maakt het niet uit wat voor niveau, maar hij schiet ze wel binnen. Het meest bijzondere is nog dat hij altijd zo onverstoorbaar is. Op het moment dat hij kansen mist, en dat doet hij niet vaak, maar mocht hij dat doen, dan is hij klaar voor de volgende."

Ook de fans spelen een belangrijke rol. "Inmiddels is het dan ook zo dat het publiek op geweldige wijze daarbij helpt. Ook vanavond weer, dan maakt hij hem en heeft hij de blijdschap gevoeld, dan komt de VAR en is het een teleurstelling. Maar even later schiet hij de volgende alweer binnen, dus als wij in staat zijn hem kansen te geven, weet je met hem dat hij ze binnenschiet."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties