Van den Herik: ''Liefde voor Feyenoord wordt mij niet ontnomen''

Van den Herik: ''Liefde voor Feyenoord wordt mij niet ontnomen''

Jorien van den Herik was de grote baas van Feyenoord toen de Rotterdammers in 2002 de UEFA Cup wonnen. De oud-voorzitter heeft nog altijd warme gevoelens voor Feyenoord en is op dit moment in Tirana om de gekte rondom de finale van dichtbij mee te maken.

''Mijn liefde voor Feyenoord wordt mij niet ontnomen door mensen die alles in het werk stelden, tot bewuste valse beïnvloeding van supporters toe, om mij weg te krijgen wetende dat ik niet mee zou werken aan hun plannen voor de toekomst'', vertelt Van den Herik, over zijn vervelende vertrek uit De Kuip, in De Telegraaf. De oud-voorzitter heeft nu een uitnodiging ontvangen vanuit Feyenoord.

''Het is te danken, neem ik aan, aan de nieuwe algemeen directeur Dennis te Kloese, die uit een sportcultuur komt waar voormalige voorzitters wél altijd worden gerespecteerd, dat ik na zestien jaar een uitnodiging kreeg om mee te gaan naar de finale in Tirana. Omdat er echter op dat moment al een reis was georganiseerd om met zeven gezellige mannen daarheen te gaan, heb ik voor de uitnodiging bedankt. Een (reis)gezelschap moet je ook aanstaan.''

2002
Feyenoord won de UEFA Cup door Dortmund te verslaan. Wat het mooiste moment was? ''Het laatste fluitsignaal! We kwamen al voor rust 2-0 voor, maar toen Dortmund ook scoorde werd ik nog zenuwachtiger dan ik al was. Ik ben over het algemeen in staat om mijn emoties redelijk onder controle te houden. Dat heb ik mezelf ook aangeleerd, want als je emotioneel bent kun je beter niks zeggen en niks doen.''

Lees meer over
Jorien van den Herik Feyenoord Conference League 2021/2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties