Baan: ''Ja, dat was de klasse van Jorien van den Herik''

Baan: ''Ja, dat was de klasse van Jorien van den Herik''

Feyenoord zit in een lastige periode, zeker in vergelijking met de glorietijden die er toch ook genoeg geweest zijn. Zo blijven de Rotterdammers de laatste Nederlandse winnaar van een Europese hoofdprijs: negentien jaar geleden werd in een kolkende Kuip en een kolkend Rotterdam de UEFA Cup behaald in een met 3-2 gewonnen finale tegen Borussia Dortmund. Jesper Langbroek schreef er het boek '2002: de Europese Helden van Feyenoord' over.

Rob Baan was toentertijd technisch-directeur van Feyenoord. Spits Pierre van Hooijdonk was met veel moeite binnengehaald door de Rotterdammers. "Ja, dat was de klasse van algemeen directeur Jorien van den Herik. Hij wist financieel dingen voor elkaar te krijgen die normaal niet haalbaar zijn voor een club als Feyenoord. Hij heeft het met de zaakwaarnemer toch nog weten te regelen. Waarschijnlijk heeft hij nog wat dingen voor zijn toekomst geregeld, maar het lukte in ieder geval. En daar waren we heel blij mee", aldus Baan bij Rijnmond. "Hij was de ontbrekende schakel. Dat heeft hij in al die wedstrijden bewezen."

De UEFA Cup winst kwam als een volslagen verrassing. "We hebben daar echt geen moment aan gedacht. Het ging echt om elke ronde overleven. We hebben hier van PSV gewonnen, dat je al dacht dat het afgelopen zou zijn. Maar dan lukte het toch weer. Dat zat in dit elftal", zo vervolgt Baan. Shinji Ono wordt door velen gezien als een van de beste middenvelders van Feyenoord ooit. Baan denkt dat Ono bij Real Madrid had kunnen spelen. "Hij was fantastisch. Ik ben daar nog steeds 100 procent van overtuigd."

"Als je het aan Bert van Marwijk vraagt, denk ik dat hij hetzelfde zegt. Het was een geweldige speler met een ontzettend goed spelinzicht, technisch super, maar helaas is zo'n stap er voor hem niet van gekomen door al die blessures. Dat kwam mede omdat hij altijd door het Japanse nationale elftal werd opgeroepen. En ook al was hij dan geblesseerd, ging hij toch weer heel die reis maken. Dan lieten ze hem spelen als het eigenlijk niet kon."

Lees meer over
De Kuip PSV Borussia Dortmund Van Marwijk
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties