'UEFA verbiedt spandoek Feyenoord tegen Union Berlin'

'UEFA verbiedt spandoek Feyenoord tegen Union Berlin'

Een spandoek waar de afgelopen weken hard aan gewerkt is, zal donderdag toch niet in De Kuip komen te hangen. Het doek werd door Feyenoord goedgekeurd, maar is vervolgens door de UEFA verboden. Dat meldde FRFC1908 via de social media-kanalen.

Daarbij viel te lezen dat er de afgelopen tijd in samenwerking met FSV de Feijenoorder en De Noordzijde is gewerkt aan het spandoek. "Nu zoeken wij vaak toepasselijke onderwerpen voor een sfeeractie. Dit keer was het de beurt om het beeld van Zadkine in de schijnwerpers te zetten. Met daar omheen een aantal gebouwen van het huidige Rotterdam. Op Vak X zouden wij een tekstdoek ontrollen met de tekst: Wij zijn Rotterdammers, wij houden vol."

Die sfeeractie is door de UEFA echter afgekeurd. Daarbij werd verwezen naar artikel 16.2, waarin staat dat dergelijke acties niet 'haatdragend, provocerend, politiek of beledigend' mogen zijn. Feyenoord zelf had geen problemen met het spandoek.

Lees meer over
UEFA Conference League Feyenoord
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties