Union met goed gevoel naar De Kuip; ook Slavia en Maccabi winnen

Feyenoord zette in de eerste wedstrijd na de interlandbreak een pijnlijk resultaat neer tegen RKC Waalwijk: 2-2. De Europese tegenstanders verging de hervatting van de competitie een stuk beter. Aankomende tegenstander Union Berlin boekte een knappe zege op VfL Wolfsburg en ook Slavia Praag en Maccabi Haifa pakten dit weekend drie punten.

Union Berlin
Waar Feyenoord tegen Union Berlin een gelijkspel tegen RKC Waalwijk moet rechtzetten, komen de Duitsers juist met een goed gevoel naar De Kuip. Dit weekend won de ploeg in eigen huis met 2-0 van het VfL Wolfsburg van Mark van Bommel. Clubtopscorer Taiwo Awoniyi - die ook al drie keer in de Conference League scoorde - opende de score met zijn zesde treffer van het seizoen. Deze werd in de slotfase verdubbeld door voormalig ADO- en PEC Zwolle-aanvaller Sheraldo Becker. Union klom met deze derde zege op rij in de Bundesliga over Wolfsburg heen en staat nu op een knappe vijfde plek.

Slavia Praag
Slavia Praag sloot het laatste blok af met de eerste competitienederlaag, maar herpakte zich dit weekend tegen laagvlieger Slovan Liberec. Rechtsback Alexander Bah kopte de ploeg kort voor rust op een voorsprong die het de rest van de wedstrijd niet meer weg zou geven. Jan Kuchta zorgde voor 2-0, maar de marge werd kort daarna weer verkleind door voormalig FC Twente-speler Miroslav Stoch. Peter Olayinka bepaalde met een kopbal de eindstand uiteindelijk op 3-1. Daarmee houdt Slavia, de nummer drie van Tsjechië, aansluiting met koploper Viktoria Plzen en stadgenoot Sparta Praag.

Maccabi Haifa
Maccabi Haifa hervatte de Israëlische competitie met een uitduel tegen hekkensluiter Hapoel Jeruzalem en zette daar een ruime 1-4 overwinning neer. De vroege voorsprong - Dolev Haziza scoorde na negen minuten - werd door de thuisploeg nog rechtgetrokken, maar Mahmoud Jaber zorgde kort voor rust dat Maccabi toch met een 1-2 voorsprong de kleedkamer in ging. Na rust liep de ploeg dankzij invaller Godsway Donyoh en opnieuw Jaber verder uit tot 1-4. Maccabi bezet met tien punten de vierde plek in Israël.