Twee Feyenoorders in Elftal van de Week van De Telegraaf

Twee Feyenoorders in Elftal van de Week van De Telegraaf

Mario Been was deze week de ex-international die namens De Telegraaf het Elftal van de Week mocht samenstellen. In dat elftal had hij plek voor twee Feyenoorders. Hij verkoos Tyrell Malacia tot de beste linksback van het weekend en riep Lutsharel Geertruida zelfs uit tot Speler van de Week.

"Geertruida is mijn speler van de week met zijn twee goals tegen Fortuna", begon Been zijn toelichting. "Hij heeft een goed gevoel voor positie kiezen, zowel verdedigend als aanvallend. Hij weet precies waar hij moet lopen en creëert daarmee ook vaak ruimte, opbouwend en aanvallend. En hij is natuurlijk levensgevaarlijk met spelhervattingen. Hij heeft dit seizoen absoluut stappen gemaakt."

Ook over Malacia was de oud-Feyenoorder lovend. "Met Sinisterra voor zich, maakt die jongen het verschil. Zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht is die jongen overal op tijd. Hij wil soms iets te veel hooi op zijn vork nemen, maar maakt geweldige stappen."

Daarmee doelde Been er onder meer op dat Malacia het ook in een 'kleinere' wedstrijd liet zien. "Nu was hij ook geconcentreerd tegen een Fortuna Sittard, waar hij het zich eerder soms wat gemakkelijker af probeerde te doen in dit soort wedstrijden. Want al speelt hij tegen Antony, dan grijpt hij hem in de nek en laat hij nooit meer los. Maar dat gemakkelijke was nu niet aan de orde."

Elftal van de Week:
Maduka Okoye (Sparta); Lutsharel Geertruida, Sven van Beek (sc Heerenveen), Erick Gutiérrez (PSV), Tyrell Malacia; Thom Haye (sc Heerenveen), Davy Klaassen (Ajax), Luca de la Torre (Heracles Almelo); Finn Stokkers (RKC Waalwijk), Loïs Openda (Vitesse), Dusan Tadic (Ajax)

Lees meer over
Tyrell Malacia Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties