Trauner: "We zullen net zo agressief zijn als in een vol stadion"

Voor Gernot Trauner is het Europa League-treffen van Feyenoord met Sturm Graz een bijzonder moment. Het is voor het eerst dat de Oostenrijker als Feyenoorder tegen een club uit zijn thuisland speelt. Bovendien kon hij ooit de stap maken naar Sturm Graz, tot hij uiteindelijk toch voor LASK Linz koos. Hij kon dan ook het nodige vertellen over de aanstaande tegenstander.

"Natuurlijk is het wel meer dan een jaar geleden", begon Trauner tijdens de persconferentie over de laatste keer dat hij tegenover Sturm Graz stond. "Maar wat ik weet dat ze het liefst 4-4-2 in een ruit spelen en dat ze niet veel doelpunten tegen krijgen. Ze gaan voor de clean sheet, spelen de bal snel vooruit en spelen met hoge intensiteit. Ik kijk ernaar uit. Wij willen ze graag de speelstijl van Feyenoord laten zien."

Aan die speelstijl heeft Trauner inmiddels een jaar kunnen wennen. Dat het hem individueel hielp een betere speler te worden, merkte hij onder meer bij de Oostenrijkse nationale ploeg. "Daar kwamen de laatste keer spelers naar me toe die zeiden dat ik afgelopen seizoen grote stappen heb gemaakt. Vooral in balbezit, want in Oostenrijk zijn clubs niet gewend om veel de bal te hebben. Ik ben blij met vorig seizoen en moet het nu opnieuw laten zien."

Terug naar Sturm Graz, een tegenstander die Trauner nog niet helemaal kan vergelijken met de andere clubs in de poule. "Daarvoor is het te vroeg. Lazio is de grote favoriet - we hebben vorige week ervaren hoe goed dat team is. De andere drie ploegen zullen strijden om de tweede plaats. Wij zijn begonnen met een nederlaag, dus nu is het tijd om punten te pakken."

Gele zijde gesloten
Daarbij kan Feyenoord niet beschikken over de steun vanaf de gele zijde, waar de vakken leeg moeten blijven. "Ik zou natuurlijk het liefst in een vol stadion spelen, maar we moeten deze straf accepteren. Het is een uitdaging voor ons, maar het moet onze wedstrijd niet beïnvloeden. We willen net zo agressief zijn als in een vol stadion. En er staan nog steeds meer dan 30.000 fans achter ons. We kunnen op ze rekenen en de sfeer zal geweldig zijn."

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties