Slot: "Op dit moment nog geen duidelijke rangorde op linksback"

Slot: "Op dit moment nog geen duidelijke rangorde op linksback"

Nu Arne Slot inmiddels al zijn zomeraanwinsten aan het werk heeft gezien, zal zijn basiselftal in de komende periode meer vorm gaan krijgen. Toch is het op enkele posities nog geen uitgemaakte zaak wie de eerste keus zal zijn. De linksback is daarbij het grootste vraagstuk.

Zo duurde het in de voorbereiding en ook na de start van de competitie even voor Feyenoord de bezetting op die positie compleet had. Marcos López werd laat aangetrokken en raakte ook nog eens geblesseerd, Fredrik Bjørkan kwam nog later en jeugdspeler Quilindschy Hartman moest nog een stap maken om negentig minuten aan te kunnen. Ook Dávid Hancko en Marcus Pedersen werden daarom als noodoplossing gebruikt, maar Slot benadrukte op zijn persconferentie dat de keuze tussen de drie pure linksbacks zal gaan.

Een hiërarchie heeft hij daarbij nog niet in zijn hoofd. "Ik vond al dat ze heel dicht bij elkaar lagen. Ik vind het ook niet gerechtvaardigd om de een te beoordelen tegen Lazio en de ander tegen Sparta. Dat zou in mijn beleving niet terecht zijn." In het bijzonder lichtte hij de situatie van Bjørkan uit, die een ongelukkig debuut kende tegen Go Ahead Eagles. "Dat is een speler die een lange tijd niet gespeeld had. De snelste manier om hem dan te laten wennen, is om hem ook een wedstrijd te geven."

"Ik heb gisteren nog met hem gezeten", ging Slot verder over de Noor. "Hij trainde goed, maar dat is iets anders dan een goede wedstrijd spelen. Dat heb ik ook ervaren met Idrissi in het begin. Die is nu veel fitter en was afgelopen zondag onderdeel van het goede spel van López. Spelers hebben, ook als je ze goed ziet trainen, wedstrijdhardheid nodig om klaar te zijn om te spelen. Maar de enige manier om daarachter te komen, is door ze ook af en toe eens op te stellen. Op dit moment vind ik dat er geen duidelijke rangorde in zit." Het is dan ook nog de vraag wie er tegen Sturm Graz als linksback zal starten.

Wie heeft jouw voorkeur op de linksbackpositie?

Danilo of Gimenez
Een andere concurrentiestrijd die nog niet gestreden is, is die in de spits. Danilo is vooralsnog de eerste keuze, maar Santiago Gimenez klopt steeds nadrukkelijker op de deur. "Hij maakt een veel fittere indruk dan toen hij binnenkwam", zei Slot over de Mexicaan. "Los van de goals die hij maakt, zie je hem ook meer energie in de wedstrijd stoppen, met name dat hij de tegenstander afjaagt. Dat ging in het begin nog wat moeizamer. Hoe ver hij exact is, daar kunnen we alleen achter komen als we hem een keer vanaf het begin zien. De vraag is of dat morgen of zondag zal zijn, of pas na de interlandperiode."

Lees meer over
Arne Slot Fredrik Bjørkan Santiago Gimenez Quilindschy Hartman Marcos López
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties