Trauner: ''We waren ook wat vermoeid na een lang seizoen''

Trauner: ''We waren ook wat vermoeid na een lang seizoen''

Feyenoord begon uitstekend tegen FC Utrecht met enkele flitsende aanvallen en twee mooie goals. De Rotterdammers zakten echter terug in niveau, waardoor de Domstedelingen weer in de wedstrijd kwamen. Gernot Trauner erkent dat dit deels te wijten was aan vermoeidheid na een lang seizoen.

''De overwinning is verdiend, vooral vanwege de eerste helft waarin we goed in de wedstrijd zaten'', begint Trauner in gesprek met ESPN. ''Het was niet makkelijk om vandaag tegen FC Utrecht te spelen. Ze verdedigen heel goed, hielden het middenveld goed dicht en waren gevaarlijk in de counter. Uiteindelijk gaan we door naar de volgende ronde, en dat is vanavond het enige wat telt.''

Feyenoord koos opnieuw voor een geduldige opbouw, en dat maakte deel uit van de tactiek van de Rotterdammers. ''We proberen beweging te creëren bij de tegenstander, zodat er gaten vallen. Daarbij zoek je altijd een balans. Vooral in de eerste helft vonden we vaak openingen, vonden we Mats op het middenveld en konden we kansen creëren. Complimenten voor FC Utrecht voor hoe ze uiteindelijk verdedigden.''

Tijdens de slotfase van de wedstrijd had Feyenoord weinig energie meer in gas te geven. FC Utrecht kwam daardoor een aantal keer tot een gevaarlijk moment. ''Aan het einde was het een gelijkopgaande wedstrijd; we waren ook wat vermoeid na een lang seizoen. We bleven vechten tot het einde. Meestal verdedigt de tegenstander als wij hier spelen. Nu deden wij het een keer, dat hoort ook bij slim zijn en wedstrijden winnen'', sluit de ervaren verdediger van Feyenoord af.

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties