Trauner over opvolging Slot: "Als speler moet je daarvoor openstaan"

Trauner over opvolging Slot: "Als speler moet je daarvoor openstaan"

De zoektocht naar de juiste opvolger van Arne Slot is in volle gang. De invloed van de spelers van Feyenoord op die keuze is niet erg groot, al zullen ze er zeker hun ideeën bij hebben. In gesprek met De Telegraaf vertelde aanvoerder Gernot Trauner hoe hij tegen de situatie aankijkt.

"Bij Feyenoord sluit ik een heel bijzondere periode af met Arne", vertelde de verdediger die het hele tijdperk Slot meemaakte. "Zoals de trainer zelf zegt: 'In een spelerscarrière beleef je misschien drie tot vier geweldige jaren.' Dat was deze periode sowieso. Maar je moet vooruit durven kijken als speler en als club. Er ligt voor iedereen bij Feyenoord een nieuwe uitdaging te wachten. We moeten hier vanaf volgend seizoen een nieuw hoofdstuk gaan schrijven zonder het continu te vergelijken met het vorige."

Wie daarbij de trainer wordt, mag volgens Trauner voor de spelersgroep niet uitmaken. "We moeten het die trainer hoe dan ook makkelijk maken, hem steunen en de weg die hij voorstelt bewandelen. We spelen nu drie seizoenen een manier van spelen die past bij de kwaliteiten van de spelersgroep van Feyenoord. Daar moet je gebruik van maken. Maar Arnes opvolger zal daar zijn eigen ideeën aan willen toevoegen. Als spelers moet je daarvoor openstaan. We moeten niet alles kopiëren. Iedere coach heeft z'n eigen kwaliteiten en die moet hij loslaten op Feyenoord. Het gaat erom dat de nieuwe trainer een duidelijk plan heeft. Dat plan moeten wij volgen."

Dat naast Slot ook de nodige spelers zullen vertrekken, vindt Trauner geen ramp. "Dat is ieder jaar zo geweest bij Feyenoord. De eerste transferzomer verloren we het halve team, daarna iets minder. Je moet transfers ook zien als een beloning voor de prestaties van een team. Feyenoord heeft bewezen het juiste adres te zijn voor talentvolle spelers om een volgende stap in hun carrière te maken. Op de spelersmarkt kan de club daarvan profiteren."

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties