Trauner: "Dat was een speciale dag en ik liet mijn zangkwaliteiten horen"

Trauner: "Dat was een speciale dag en ik liet mijn zangkwaliteiten horen"

Voor Gernot Trauner was 2023 een turbulent jaar. De centrale verdediger werd in de zomer benoemd tot eerste aanvoerder van Feyenoord, maar moest ook het laatste deel van vorig seizoen en de start van dit seizoen missen door een knieblessure. Toch won de Oostenrijker ook zijn eerste prijs in Rotterdam.

Net als bij Justin Bijlow was ook voor Trauner de zestiende landstitel het hoogtepunt van dit jaar. "We zijn natuurlijk kampioen geworden vorig seizoen, dus dat was de beste prestatie tot nu toe in mijn carrière. Helaas had ik ook wat problemen met blessures, maar ik ben nu weer terug en kan spelen, dus dat maakt mij gelukkig. Ik ben blij dat ik hier ben bij Feyenoord, want het is een speciale club."

Zowel bij Het Legioen als bij zijn teamgenoten zal Trauner op de Coolsingel in mei 2023 ook niet snel vergeten worden. "Ik hoor het nog altijd, mensen die dat naar mij schreeuwen. Volgens mij verwachten ze allemaal dat ik dat nu met ze ga zingen. Dat was een speciale dag en ik liet mijn zangkwaliteiten horen, die er overigens niet echt waren."

Hoewel Trauner zijn zangkwaliteiten Arne Slot misschien niet hebben overtuigd, is de Oostenrijker wel aanvoerder geworden van Feyenoord. "Het is heel speciaal en het voelt als een beloning na de vorige twee jaar. Het maakt mij heel erg trots om het team te leiden op het veld. Naast mij staan Lutsha en Justin als hele goede aanvoerders, die ook echt uit Rotterdam komen. Het maakt mij trots."

Kerst
De aanvoerder van Feyenoord is blij dat er nu een korte vakantie is, maar vooral dat hij die tijd kan doorbrengen met zijn gezin. "Ik denk dat het heel belangrijk is, want het schema raakt alsmaar voller en de vakanties korter. We hebben nu een aantal dagen om tijd te spenderen met onze families. Deze dagen zullen we gebruiken om onze batterij weer op te laden. Ik ga naar Oostenrijk om mijn ouders en hele familie weer te zien, want die heb ik al een lange tijd niet gezien."

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties