Trauner: "Basis creëren voor de nieuwe spelers die later binnenkomen"

Trauner: "Basis creëren voor de nieuwe spelers die later binnenkomen"

Gernot Trauner maakt zich klaar voor zijn tweede seizoen als Feyenoorder. De Oostenrijker kwam vorig seizoen relatief laat in de voorbereiding binnen en groeide vrijwel direct uit tot een publiekslieveling in De Kuip. Hij hoopt dat de aankomende versterkingen op dezelfde manier kunnen worden ontvangen als voor hem een jaar geleden het geval was.

"We zijn op de goede weg, maar er is nog veel ruimte voor verbetering", weet Trauner, die op de Open Dag aan RTV Rijnmond vertelt over de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "We zijn nog niet op het niveau van eind vorig seizoen. Maar we weten dat er nog nieuwe spelers bij komen. Daarom is het belangrijk om nu hard te werken, een basis te creëren en het daarmee makkelijker te maken voor de spelers die later binnenkomen."

Datzelfde heeft hij vorig jaar als nieuwkomer ervaren. "Fysiek moeten we de toon aangeven en aanvallend en verdedigend moeten er al automatismen zijn. Als je binnenkomt in een team dat al goed ingespeeld is, is het veel makkelijker. Voor mij gold dat ook. Ik kwam laat, maar je weet wat het team wil en welke speelstijl gehanteerd wordt. Dat maakt het veel makkelijker om in een nieuwe groep binnen te komen."

Conference League
Dat dat Trauners binnenkomst makkelijker maakte, bewees hij met zijn goede prestaties in zijn eerste seizoen en zijn bijdrage aan het Europese succesjaar. "We hebben veel grote wedstrijden gespeeld, vooral in Europa. Het was een erg mooi seizoen voor mij en voor de hele club. Het is heel speciaal om een Europese finale te spelen. Helaas hebben we niet gewonnen, maar als je terugkijkt was het een erg goed seizoen."

Trauner zelf weet dat hij niet vrijuit ging bij de winnende goal in die finale. Daar heeft hij gelukkig niet lang last van gehad. "Finales gaan altijd over details en ik was daarbij betrokken. Ik heb het er net als alle spelers een paar dagen moeilijk mee gehad. Daarna kon ik naar het nationale elftal. Dat hielp me, even een nieuwe uitdaging. Dat maakte het iets makkelijker om eroverheen te komen. Als we terugkijken, is het natuurlijk een geweldig seizoen geweest. Het is jammer dat het niet is gelukt om te winnen, maar we zijn trots op wat we hebben bereikt."

Nederland
Sowieso is de verdediger blij met zijn overstap naar de Eredivisie. Wat hij het leukst vindt aan Nederland? "Voetballen voor Feyenoord. Het is een grote club met veel fans. Het is mooi hoeveel de mensen hier van voetbal houden, hoe enthousiast ze hun team en hun stad supporten. Daarnaast voelt mijn familie zich hier ook goed thuis. We houden van de omgeving en van de stad."

Trauner zelf is bovendien in korte tijd zeer populair geworden in Rotterdam en omstreken. "Die erkenning voelde ik het afgelopen seizoen meer en meer. Daar ben ik trots op. Het is mooi dat de mensen je manier van spelen en jou als persoon waarderen. Ik wil ze iets teruggeven. Dat hoop ik op het veld te kunnen doen, maar ook daarbuiten", doelde hij op de supporters die hij tijdens de Open Dag tegen zou komen.

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties