Jahanbakhsh: "Voor mij was er altijd maar één keuze, dat was Feyenoord"

Jahanbakhsh: "Voor mij was er altijd maar één keuze, dat was Feyenoord"

Alireza Jahanbakhsh werkt hard om zich komend seizoen te herpakken na zijn teleurstellende debuutjaar. De aanvaller benadrukt dat hij nog altijd erg gelukkig is bij Feyenoord en alles wil doen om het team te helpen. Op de Open Dag van Feyenoord vertelt hij erover aan RTV Rijnmond.

"Ik verwacht meer van mezelf dan ik vorig jaar heb laten zien", was Jahanbakhsh duidelijk. "Er zaten goede wedstrijden tussen, maar het rendement moet beter. Mijn doel is om een beter seizoen te hebben, beter te presteren en meer goals en assists te leveren. Vorig jaar is dat niet gelukt, maar ik werk er hard voor om dat nu wel te laten gebeuren."

Teamspeler
Een gebrek aan vertrouwen is voor de Iraniër nooit een probleem geweest. "Ik heb genoeg ervaring om de druk onder controle te houden. Wel heb ik in de laatste jaren veel wedstrijden gemist. Het was goed voor mij dat ik hier iedere drie dagen kon spelen, maar de prestaties moesten beter. Nu ben ik er al vanaf dag één van de voorbereiding bij en ga ik mijn best doen om nog belangrijker te zijn voor het team."

Dat laatste is sowieso het belangrijkste voor Jahanbakhsh. "Ik ben een teamspeler. Het teambelang is altijd groter dan dat van mezelf. Vorig jaar hebben we het heel goed gedaan. Natuurlijk wil je als speler graag iedere wedstrijd spelen, maar het was belangrijker om onze wedstrijden te winnen en de finale te bereiken. Als je dan niet speelt, moet je de anderen helpen om klaar te zijn voor de wedstrijden. Als ervaren speler heb ik geprobeerd om iedereen, en vooral de jonge jongens, daarbij te helpen."

Feyenoord
Het antwoord op de vraag of hij niet liever ergens anders voor meer speeltijd zou willen gaan, was duidelijk. "Ik voel me echt goed bij Feyenoord. De supporters hier zijn de beste van Nederland en de Kuip is natuurlijk het mooiste stadion. Voor mij was er altijd maar één keuze en dat was Feyenoord. Ik weet dat de mensen verwachten dat ik nu ga presteren. Dat ga ik proberen te doen."

De prestaties van Jahanbakhsh bij Feyenoord worden ook in zijn thuisland Iran nadrukkelijk gevolgd. "Toen ik hier kwam, heb ik zoveel berichten gekregen dat ik een goede keuze had gemaakt. Mensen in Iran volgen ons en kijken iedere wedstrijd. Dat is mooi om te zien. Ik heb het gevoel dat niet alleen hier, maar ook daar mensen écht fan zijn van Feyenoord. Voor hen is het ook belangrijk dat ik hier goed presteer, want dat neem je mee naar het nationale team."

Open Dag
Door corona ging de Open Dag de afgelopen jaren niet door. Ook voor Jahanbakhsh is het daarom mooi om er nu voor het eerst bij te zijn. "Toen ik bij AZ speelde, zag ik al dat de Open Dag bij Feyenoord heel speciaal is. Hoe de nieuwe spelers gepresenteerd worden, dat is echt mooi. Ik dacht dat het zou gebeuren toen ik vorig jaar kwam, maar helaas, door corona gebeurde het niet. Nu ben ik echt blij om hier te zijn. Om de mensen te zien, even een praatje te maken. Dat vind ik echt mooi."

Bovendien vindt hij het als voetballer belangrijk om tijd vrij te maken voor de supporters. "Het is goed om met de mensen te praten over voetbal, over Feyenoord, over mijn laatste paar jaren en over wat ze van mij en het team verwachten voor het nieuwe seizoen. Ook met de kinderen. Toen ik klein was, was het mijn droom om voetballer te worden. Ik weet precies wat er in hun hoofd omgaat en wil al hun vragen beantwoorden. Het is voor kinderen belangrijk om de goede weg op te gaan en als voetballer moet je iedereen helpen om beter te worden."

Lees meer over
Alireza Jahanbakhsh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties