'Transfersom Wålemark bekend'

'Transfersom Wålemark bekend'

De financiële details van de transfer van Patrik Wålemark zijn bekend. De Rotterdammers betalen een vast bedrag van 3.25 miljoen euro aan BK Häcken.

Dat meldt Feyenoord Transfermarkt. Bovenop de 3.25 miljoen euro komt nog een maximum bedrag van één miljoen euro aan bonussen. Daarnaast heeft Häcken een doorverkooppercentage van 15% bedongen. De Zweden hebben met de verkoop van de 20-jarige aanvaller een clubrecord te pakken.

Häcken zeer tevreden met deal
"Walemark wordt beschouwd als een van de grootste talenten van Zweden", vertelt journalist Josip Ladan van het Zweedse Sportbladet. "Hij heeft in de tweede seizoenshelft een enorme doorbraak doorgemaakt en is door zijn techniek, snelheid en kracht eigenlijk een 'atypische' Zweedse speler."

"De club is met deze deal bijzonder tevreden. Het is de grootste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis en dat geeft aan dat de jeugdopleiding van de club goed functioneert. Häcken moet het hebben van talentontwikkeling en verkoopt normaal gesproken vrijwel alleen Afrikaanse spelers."

Lees meer over
Patrik Wålemark
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties