Te Kloese treedt toe tot bestuur belangenvereniging ECA

Te Kloese treedt toe tot bestuur belangenvereniging ECA

Dennis te Kloese is per direct toegetreden tot het bestuur van het verbond van Europese voetbalclubs (ECA). De directeur van Feyenoord is hiermee de opvolger van Edwin van der Sar, die tien jaar lang bestuurder is geweest bij de grootste en belangrijkste organisatie van voetbalclubs in Europa.

Te Kloese zal deze functie vervullen naast zijn werkzaamheden bij Feyenoord, zo wordt gemeld door De Telegraaf. Ook algemeen directeur Marcel Brands van PSV was in beeld voor de beschikbare positie, maar de Europese topclubs zien potentie in de algemeen directeur van Feyenoord.

Feyenoord wint aan status, mede dankzij de inspanningen van Te Kloese en dat is in Europa opgevallen. Hij zal deel uitmaken van een groep bestuurders afkomstig van clubs, zoals Borussia Dortmund, Paris St. Germain, Tottenham Hotspur, Inter, Arsenal en Atletico Madrid.

De ECA fungeert als een stem voor Europese voetbalclubs bij besluitvorming op nationaal, Europees en internationaal niveau. Ze onderhandelen en overleggen met voetbalorganisaties zoals de UEFA (Union of European Football Associations) en andere relevante instanties over regelgeving, competities en andere zaken die clubs aangaan.

Lees meer over
Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties