Te Kloese: "Dat hebben we met deze spelers zeker ingevuld"

Te Kloese: "Dat hebben we met deze spelers zeker ingevuld"

Feyenoord kende ook de zomer weer een drukke transferperiode. Spelers uit verschillende competities vonden hun weg naar De Kuip, wat bij de een langer duurde dan bij de ander. Algemeen en technisch directeur Dennis te Kloese stond in gesprek met ESPN nog kort stil bij enkele van deze transfers.

Net als de supporters merkte ook Te Kloese zelf dat de totstandkoming van sommige transfers wel erg lang duurde. "Eén daarvan is natuurlijk Ramiz Zerrouki. Dat liep voor mijn gevoel al een aantal seizoenen", lachte hij. "Gelukkig hebben we dat tot een goed einde gebracht. Daarnaast is het natuurlijk ook niet te ontkennen dat de transfer van Luka Ivanusec al een tijd speelde. Rond de periode van de Nations League hadden we formele interesse in hem, maar die jongens zijn daarvoor op scoutingslijsten en in gesprekken al lang besproken en doorgelicht."

Grote bedragen
Voor Zerrouki en Ivanusec betaalde Feyenoord respectievelijk 7,2 en 8,5 miljoen euro. De duurste versterking was echter Ayase Ueda voor liefst 9 miljoen euro. Het zijn bedragen die Feyenoord in het verleden niet betaalde, maar nu nodig achtte om de selectie op orde te krijgen. "We wilden een aantal dingen binnen de selectie goed ingevuld hebben. Dat hebben we met de spelers die we gehaald hebben zeker ingevuld, denk ik. De tijd zal het uitwijzen natuurlijk."

Toch kostten versterkingen als Ueda, Ivanusec en Zerrouki nog altijd minder dan de bedragen die concurrenten PSV en Ajax voor nieuwe spelers op tafel leggen. "Aan elke speler, grote transfers, hangt natuurlijk ook een bepaald salaris vast", legde Te Kloese uit. "Na een tijd moet je daar keuzes in maken. Ik denk dat het na de afgelopen jaren al een grote stap is dat we zonder dat we iets verkopen al spelers kunnen vastleggen. En ook dat het niveau van spelers langzamerhand vooruit gaat."

Sportieve prestaties
Uiteraard zullen de sportieve prestaties die stijgende lijn moeten volgen. Zeker nu Feyenoord voor het eerst in jaren terugkeert in de Champions League. "Ik zou het wel mooi vinden als we weer door kunnen groeien. Dat ligt aan onszelf en aan de prestaties van het aankomende jaar. Wat cruciaal is in zowel de Eredivisie als in de Champions League."

Scouting Feyenoord
Te Kloese vertelt dat alle afdelingen binnen Feyenoord groen licht moeten geven op een inkomende transfer en geeft een voorbeeld in gesprek met Voetbal International. ''Ondrej Lingr staat al bij ons in de database sinds hij voor de eerste keer met Slavia Praag tegen ons speelde. Niet als een speler die we meteen en koste wat kost wilden hebben, wel een interessante optie voor de toekomst. Na het vertrek van Sebastian Szymanski hadden we al zijn gegevens al in de database staan, met een druk op de knop hadden we alle data paraat. Er was ook al over hem gesproken, de trainer kende hem, ik kende hem, de scouts uiteraard, dus op die manier is het wel goed werken. En als een van de partijen een speler per se niet wil: oké. Dan komt-ie niet.''

Te Kloese voelt zich thuis in Nederland
De algemeen directeur is niet van plan om snel te vertrekken bij Feyenoord en sluit een dienstverband van tien jaar niet uit. ''Omdat ik merk aan spelers en supporters wat voor een bijzondere club dit is om voor te werken. En ik kan het alleen maar beamen. Mijn familie begint hier langzaam te wennen, mijn dochter van zeventien jaar vierde laatst haar verjaardag en we hadden een kamer vol vriendinnen. Dat vind ik leuk te zien. Het maakt me blij, omdat ik tegelijk weet dat er nog zo veel werk ligt te wachten. Ik ben nog niet klaar bij Feyenoord. ''

Lees meer over
Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties