Te Kloese: "Het optrekken als team of zelfs familie, dat geef ik een 10"

Dennis te Kloese verscheen maandag voor de camera van ESPN. Daar blikte hij terug op de afgelopen transferzomer. Over de transfers van Feyenoord is veel gezegd en geschreven, maar nu werd de algemeen directeur zelf gevraagd om deze window te beoordelen.

"Ik laat dat liever aan anderen over", antwoordde Te Kloese op die vraag. Toch ging hij wel in op hoe hij de samenwerking achter de schermen heeft ervaren. "De teamprestatie, de steun, het optrekken als team of zelfs als familie, dat geef ik een 10", liet hij zijn tevredenheid blijken.

"Ik heb het gevoel dat er goed gecommuniceerd wordt, dat er steun is, maar ook dat mensen kritisch zijn. Intern zijn we het niet altijd met elkaar eens, maar we treden wel als één club naar buiten. Dat vind ik erg positief. Ik voel dat iedereen met de neus dezelfde richting op staat. Dat we het beste voor de club willen en het belang van de club dienen."

Het aanblijven van Slot
Te Kloese benadrukte dat de transferwindow veel meer omvat dan alleen het kopen en verkopen van spelers. "We zijn al een aantal maanden bezig met het verlengen van contracten en het doorschuiven van jeugdspelers. En een van de belangrijkste zaken in de afgelopen maanden is het aanblijven van Arne Slot als trainer."

Vanzelfsprekend was dat laatste niet, beseft Te Kloese. "Er was twee keer formele interesse uit Engeland. Ik hoef niet uit te leggen dat dat financieel en sportief een uitdaging is, en een droom voor veel trainers en spelers. Ik moet eerlijk zeggen: we zijn heel blij dat hij hier trainer is. Het beleid dat een aantal jaar geleden is ingezet, qua speelstijl, qua manier van trainen, is heel positief gebleken voor Feyenoord. Dat hebben we continuïteit kunnen geven. Ik denk dat dat heel belangrijk is, en zeker iets waarop we trots mogen zijn."

Prettige samenwerking
Bovendien werkt ook Te Kloese zelf erg prettig samen met de trainer. "Er is veel vertrouwen en we kunnen elkaar zeker zeggen wat we denken. We communiceren veel, betrekken ook de scouting erbij, nemen veel lijsten door en overleggen veel. Maar je moet ook daadkracht kunnen oproepen als er iets moet worden gedaan. Die lijntjes zijn kort en er is altijd respect naar elkaars mening. We hebben afgesproken dat als ik iets wil waar hij moeite mee zou hebben, dat hij dat uitspreekt. En andersom."

"Uiteindelijk is het het belang van de club dat we dienen en waar we heel zorgvuldig mee omgaan", vervolgde hij. "In het samenstellen van de selectie, in de besluiten die we nemen. Zelf heb ik een team van mensen in de directie om me heen. Zowel juridisch, als financieel, als in de communicatie naar buiten toe. Ik leun veel op ze en heb veel steun aan ze. Zo komen we hopelijk tot de juiste beslissingen."

Lees meer over
Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties