VIDEO: Te Kloese blikt uitgebreid terug op transferperiode

Algemeen- en technisch directeur Dennis te Kloese van Feyenoord heeft uitgebreid gesproken met verschillende media. Ook RTV Rijnmond was aanwezig en deelde het interview met Te Kloese op YouTube. Het item waarin er wordt gesproken over onder andere de afgelopen transferperiode, de transfer van Orkun Kökcü en de afgeketste deal met RB Leipzig over Lutsharel Geertruida is in de videospeler te bekijken.

"Ik denk dat wij trots mogen zijn dat wij qua transfers een stap vooruit hebben gemaakt", vertelt Te Kloese in gesprek met Feyenoord-watcher Dennis van Eersel. "Qua waarde van onze spelers en interesse voor onze spelers. Dat was niet alleen deze window maar is nu een continuerend verhaal. Wij hebben spelers die minder speelden of zouden gaan spelen voor vrij goede bedragen verkocht.''

Daarnaast heeft Feyenoord ervoor gekozen om vooral spelers te kopen en daarmee waarde op het veld te creëren. ''De gemiddelde leeftijd van de selectie ligt vrij laag, we hebben minder huurspelers maar wel jeugdspelers in de selectie die grote waarde vertegenwoordigen en al minuten gespeeld hebben. Dat zijn allemaal kleine stapjes in een positief verhaal voor Feyenoord, daar zijn we erg trots op."

De selectie van Feyenoord is breder dan afgelopen seizoenen. Te Kloese verwacht geen problemen. ''De speelkalender is dusdanig vol, en die wordt met de Champions League-opzet van volgend jaar nog voller. Er vliegen deze week ook 15-16 spelers uit naar nationale elftallen. De belasting op spelers is heel erg hoog. Daarbij vragen wij fysiek het meeste. Het is heel belangrijk dat je daar je selectie op inricht. Spelers moeten altijd het gevoel hebben dat er altijd iemand anders is die je plek in kan nemen als je een dagje vakantie neemt.

Lees meer over
Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties