Te Kloese: "Aan ons om stukjes toe te voegen die continuïteit garanderen"

Te Kloese: "Aan ons om stukjes toe te voegen die continuïteit garanderen"

Juist nu het seizoen is afgelopen en de transfermarkt binnenkort officieel opent, breekt voor Dennis te Kloese een drukke periode aan. Toch verwacht hij duidelijk wel een rustigere zomer dan vorig jaar en ziet hij dat de Rotterdammers niet gedwongen zijn om te verkopen.

"Ik moet eerlijk zeggen, ik vond het wel heel bijzonder", geeft Te Kloese zijn reactie tegenover RTV Rijnmond op de fans die hem toezongen. "Het is natuurlijk heel leuk, met alle respect naar Het Legioen en de mensen die met dat idee kwamen. Ik ben er wel trots op, maar aan de andere kant ben ik ook wel bewust dat we rustig met de voetjes op de grond moeten blijven staan. Je moet altijd het besef hebben dat het ook wel eens de andere kant op kan gaan."

Succes voortzetten
Het zal niet de eerste keer zijn als er na een goede periode direct een mindere fase komt, dat weet ook Te Kloese. De algemeen directeur denkt dat hij na vorig seizoen al heeft laten zien dat de fans zich geen zorgen hoeven te maken. "Vorig jaar was het natuurlijk met de Conference League finale, het goede spel en de derde plek waardoor we de Europa League veilig stelde. Dat was al een eerste indicatie van een goed moment. Toen waren er wel al gesprekken dat als het een keer een goed jaar is, het jaar erna vaak moeilijk gaat. Ik denk dat er binnen Feyenoord nu echt het besef is van een goede speelstijl en een goede manier van werken. Ik denk dat we heel erg dicht bij onszelf moeten blijven."

Zelf was Te Kloese een belangrijk onderdeel in de hectische transferperiode afgelopen zomer. "Toen was het wel van: 'oh ja nu gaat het weer dezelfde kant op, een goed jaar en dan wordt het minder.' Dat hebben we uiteindelijk met alle mensen die hier een aandeel in hebben gehad in goede banen kunnen leiden. Nu is het aan ons om in ieder geval stukjes toe te voegen die continuïteit garanderen. Het is heel belangrijk dat we de trainer hebben behouden en dat we in een positie zitten dat we niet zomaar spelers moeten gaan verkopen. Het succes van Feyenoord wordt ook breed gedragen in de stad, maar zeker binnen de organisatie. We hebben een grote organisatie met veel mensen en iedereen heeft daarin zijn aandeel."

Te vroeg voor vertrek
De transfers van vorige zomer zorgen er nu voor dat de Rotterdammers niet genoodzaakt zijn om spelers te verkopen. "Het is een samenloop van omstandigheden. We hebben natuurlijk vorig jaar een groot aantal spelers verloren. Huurovereenkomsten liepen af, dat waren er sowieso al vier. Toen hebben we ook nog vijf spelers moeten verkopen. Uiteindelijk is het ook een feit dat een jongen als Sinisterra hier al een paar jaar zat. Dan is het ook een kwestie van het beste voor de club eruit halen, maar ook het menselijke aspect in de gaten houden."

"Als mensen echt de ambitie hebben om op een hoger niveau te acteren, dan moet je daar wel oog voor hebben", vervolgt Te Kloese zijn verhaal. "Het blijft hier wel een menselijke organisatie en we blijven natuurlijk een oog houden voor ambities, maar wij kunnen ook best concurrerend zijn. De spelers die zijn binnengekomen, zijn ook pas een jaar hier. Dan te bedenken dat ze weg moeten, ik denk dat dat erg vroeg is eerlijk gezegd. Niet alleen voor ons, maar ook voor de spelers zelf."

Toekomst
Te Kloese ziet dat Feyenoord voor iedereen binnen de club een mooie toekomst kan bieden. Naast dat het elftal van Arne Slot de Champions League ingaat, heeft het kampioenschap ook effect in de jeugd. "Voor jonge spelers vind ik het ook wel interessant. We hebben natuurlijk de Youth league, op Onder 19 niveau waar veel spelers van onze Onder 18 en 21 ook op een gemixt niveau zich kunnen presenteren. Dus we kunnen ook aan de toekomst gaan denken. Op sportief gebied maken we grote stappen en zijn we een aantrekkelijke club op dit moment."

Lees meer over
Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties