Supportersgroepen schrijven open brief aan Raad van Commissarissen

Supportersgroepen schrijven open brief aan Raad van Commissarissen

Het geweld en de bedreigingen tegen Mark Koevermans worden door het grootste deel van de supporters afgewezen. Diverse supportersgroepen vinden het juist nu de tijd om de directie en de supporters weer dichter bij elkaar te brengen. De Raad van Commissarissen ontving vandaag een open brief die door zestien supportersgroepen ondertekend werd. De volledige brief is hieronder te lezen.

Beste Commissarissen,

Laten we maar gewoon met de deur in huis vallen: niemand is blij met de ontstane situatie, niemand wil dat deze situatie zich voordoet, voordeed of voor gaat doen in de toekomst.

Iets meer dan een maand geleden schreef RTV Rijnmond in een nieuwsartikel over de relatie tussen club en supporters: “Niemand weet nog hoe het nu verder moet bij Feyenoord”. Iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt weet dat dit de grootst mogelijke onzin is. Daarom hebben wij supporters ook met verbazing naar de persconferentie van vandaag gekeken, waarin werd gezegd dat er werd gezocht naar een oplossing voor de situatie. Er werden diverse partijen genoemd, maar één partij ontbrak structureel in deze passage: de supporters. Dat vinden wij bijzonder frappant, want elke Feyenoorder weet dat de oplossing even eenvoudig als doortastend is: bestuurders en supporters moeten met elkaar dezelfde kant op gaan bewegen, want kansen op succes worden vergroot als supporters vanaf het begin transparant betrokken worden.

Het grote onderliggende probleem van deze oneliner is dat supporters en club al tientallen jaren uit elkaar aan het groeien zijn, een feit dat voornamelijk voortkomt uit het principe dat het idee leeft dat ‘praten nergens toe leidt’. De vele honderden uren die club en supporters met elkaar om tafel hebben gezeten heeft niet bijgedragen aan enige vorm van acceptatie en/of toenadering. Een trieste conclusie die iedereen aan beide kanten zal kunnen onderschrijven.

Dit is dan ook de reden waarom deze open brief is opgesteld, want zoals gezegd weet elke echte Feyenoorder diep in zijn hart hoe het verder moet met Feyenoord: bestuurders en supporters moeten met elkaar aantonen dat een dialoog de club vooruit helpt. Nu er ruimte lijkt voor een frisse wind, willen we af van achterkamertjespolitiek en zoveel mogelijk supporters informeren én betrekken. Hierbij maken wij dan ook de eerste knieval en kiezen wij publiekelijk voor dit standpunt om aan te tonen dat intenties van supporters oprecht zijn:

Wij nemen hierbij het initiatief voor het wederom opstarten van de dialoog en vernemen graag wanneer we gezamenlijk met u allen aan de best mogelijke toekomst van Feyenoord kunnen beginnen.

Deze open brief heeft de ondersteuning van:

De Vereeniging van Zuid
Kerngroep Sfeeracties & Vrijwilligers
Feyenoord Supportersraad
SCF
De Legioenzaal
FIIIR
De NoordZijde
RJK
FRS1908
Stadion Feijenoord Unit-Houders
De Twaalfde Man
Lunatic News
LMF
Vrienden van De Kuip
Cabras Feliz
FRFC1908

Lees meer over
Mark Koevermans
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties