Supporters zingen Slot toe: ''Arne in de Champions League!''

Supporters zingen Slot toe: ''Arne in de Champions League!''

Bij Feyenoord is de focus de laatste tijd voornamelijk gericht op trainer Arne Slot. Hoewel Tottenham Hotspur FC zich niet officieel heeft gemeld bij Feyenoord, suggereert de berichtgeving uit Engeland dat Slot één van de topkandidaten is. Uiteraard zien de supporters Slot liever niet vertrekken.

"Arne in de Champions League!", "Fuck you Spurs!", en "Arne moet blijven", galmden vanaf de tribune in Emmen. Het uitvak van Feyenoord maakt daarmee een duidelijk statement. Ook voorafgaand de wedstrijd werd Slot wederom gevraagd naar zijn toekomst. De trainer liet weten dat hij mede door de berichtgeving rondom zijn ontslag bij AZ zo min mogelijk wil praten over zijn toekomst en de 'de komende weken' duidelijkheid verwacht.

''Ik denk dat we daar allemaal behoefte aan hebben'', vertelt Slot in gesprek met ESPN. ''Maar een aantal dingen zijn al heel duidelijk. Dat ik in de winterstop 'nee' heb gezegd tegen Leeds United, omdat ik er alles aan wilde doen om hier kampioen te worden. En dat ik nu of blijf, maar als ik niet blijf zal dat ook voor Feyenoord hartstikke goed zijn."

"Mits een vertrek aan de orde is, zal dat niet alleen goed voor mij zijn maar ook voor Feyenoord", doelt Slot op de miljoenen die een club moet neerleggen om het contract van twee seizoenen af te kopen. "Maar het zou ook heel goed voor Feyenoord kunnen zijn als ik blijf. Dat zullen de komende weken, denk ik, wel uit gaan wijzen." Slot blijft voorzichtig in zijn antwoorden. ''Elk woordje dat ik gebruik in relatie tot mijn toekomst is onder een enorm vergrootglas komen te liggen''

Slot merkt dat de media sinds zijn ontslag bij AZ hem anders benaderd. ''Als ik mij niet vergis vroeg Milan van Dongen vanochtend ook weer aan Dennis: hé, hij mag toch helemaal niet praten met een andere club, want hij heeft nog een tweejarig contract? Dan heb je wel echt onder een steen gelegen als je die vraag stelt. Dat is echt schering en inslag in de voetballerij.''

''Dat wil niet zeggen dat ik het gedaan heb nu, maar dat je die vraag rond mij en andere trainers altijd stelt, heeft veel met mijn vertrek bij AZ te maken. Daarom ben ik zo voorzichtig in elk antwoord dat ik geef. Dat wordt constant opgerakeld en is compleet onterecht. Toen mocht ik praten met clubs en dat is nu ook niet verboden.'' Dennis te Kloese gaf zondagochtend nogmaals aan dat Feyenoord er van uit gaat dat Slot ook aankomend seizoen voor de groep staat in Rotterdam.

Lees meer over
Arne Slot Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties