Stengs: ''Ik ben tevreden over mijn eerste jaar bij Feyenoord''

Stengs: ''Ik ben tevreden over mijn eerste jaar bij Feyenoord''

Calvin Stengs geniet momenteel van zijn vakantie en laadt zich op voor de voorbereiding met Feyenoord op het nieuwe seizoen. Stengs kwam afgelopen zomer over van OGC Nice en wist in zijn eerste jaar direct de KNVB Beker te winnen. De aanvallende middenvelder voelt dat hij nog bepalender kan zijn voor het elftal. Dit vertelt hij in gesprek met Hand in Hand Magazine.

"Ik ben tevreden over mijn eerste jaar bij Feyenoord. In het begin moest ik even wennen, maar ik denk dat ik goede wedstrijden heb gespeeld dit seizoen. Als ik kijk naar mijn eigen spel, ben ik tevreden," vertelt Stengs, die acht keer wist te scoren en achttien assists afleverde. "Zijn er nog verbeterpunten? Absoluut. Ik geloof dat ik bij Feyenoord mezelf verder kan ontwikkelen tot een completere voetballer. Nog vaker voor het doel komen is een van de punten waar ik hard aan werk."

Feyenoord behaalde meer punten dan het kampioensjaar, maar Stengs is niet tevreden met de tweede plaats in de Eredivisie. "Het was een goed seizoen, maar geen topseizoen; anders zouden we nu de schaal in handen hebben. De bekerwinst met de huldiging op de Binnenrotte was prachtig. Ik heb ontzettend genoten van dat feestje, maar een kampioenschap met een huldiging op de Coolsingel, dat zou mijn tijd bij Feyenoord compleet maken."

De tweede plaats geeft wel recht op een nieuw Champions League avontuur. "Het is natuurlijk heel mooi dat we nu twee jaar achter elkaar op het hoogste podium spelen. Voor Feyenoord is het lang geleden dat dit gebeurde. En hoewel we het seizoen toch met een tastbare prijs afsluiten, is het jammer dat we aan het begin van de competitie direct wat punten hebben laten liggen. We hebben goede wedstrijden gespeeld, mooi voetbal laten zien, alleen konden we daardoor de titelstrijd niet echt spannend maken. Dat is heel jammer."

Lees meer over
Calvin Stengs
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties