Stengs: ''Dan geeft je dat wel een goed gevoel''

Stengs: ''Dan geeft je dat wel een goed gevoel''

Calvin Stengs is de tweede gast in de nieuwe podcast van Feyenoord. De aanvallende middenvelder gaat in De Klank uitgebreid in op zijn eerste seizoen in De Kuip. Stengs wist in 43 wedstrijden acht keer te scoren en maar liefst achttien assists af te leveren, toch heeft hij het gevoel dat er meer in had gezeten.

"Ik had een trage start bij Feyenoord," begint Stengs zijn verhaal op Feyenoord ONE. "Ik begon matig, dat vond ik van mezelf ook. Naarmate de tijd vorderde ging het steeds beter en daar ben ik blij om. Het is goed gegaan. We hebben wel te veel punten weggegeven in het begin. We moesten aan elkaar wennen. Sparta-uit en Fortuna zijn hele dure punten geweest. Dat zijn punten die heel zuur zijn geweest."

Stengs was in Monaco met Myron Boadu toen Feyenoord voor het eerst contact opnam. "Ik kreeg een belletje van Slot en hij vroeg of ik het zag zitten. Ik heb niet heel lang over Feyenoord hoeven nadenken. Ik heb de juiste keuze gemaakt, absoluut. Ik kende de trainer al dus ik wist dat de speelstijl mij past. Uiteindelijk is het heel snel gegaan en het viel op zijn plek. Het ging draaien en ik voelde dat ik steeds beter en fitter werd. Voor mezelf is het een goed seizoen geweest."

In zijn periode bij AZ had Stengs niet verwacht nog een keer voor Feyenoord uit te komen. De Alkmaarders presteerden in zijn periode uitstekend, terwijl de Rotterdammers kampten met financiële problemen en teleurstellende sportieve prestaties. "Ik zat in de opleiding bij AZ en toen ik wegging was Arne net naar Feyenoord gegaan. In mijn optiek was het nog hetzelfde Feyenoord als toen ik tegen ze speelde. Toen ik hier met AZ tegen Feyenoord speelde wonnen we vaak, dat had ik toen niet zo snel gedacht."

Bij Feyenoord is inmiddels alles anders en heeft de club enorme stappen gemaakt. Stengs is vooral de medische staf enorm dankbaar. Fysiek heeft de linkspoot afgelopen seizoen grote stappen gemaakt. "Bij Feyenoord zijn we daarmee aan de slag gegaan. Daar hebben ze me wel echt mee geholpen. Een carrière is zo voorbij en daar zal je hard voor moeten werken. Natuurlijk weet je dat wel, maar soms is het dan af en toe lastig om dat helemaal toe te passen. Nu heb ik die mindset veel meer voor mijn gevoel."

"Het fitter worden op het gebied van kracht is een van de positieve punten. Met de performance coach van Feyenoord zijn we daar vanaf het begin mee aan de slag gegaan. Daardoor kan ik meer leveren." Stengs groeide uiteindelijk uit tot een bepalende speler en leverde de meeste assists af. Was dat een doel? "Nee, niet direct een target. Ik wilde wel belangrijk zijn voor het team. Dat ik nu de meeste assists heb van het team vind ik wel fijn als je als creatieve speler wordt gehaald. Dan geeft je dat wel een goed gevoel. Ik vind nog wel dat ik meer goals moet maken dan dat ik nu doe."

Mooiste wedstrijd
Stengs hoeft niet lang na te denken welke wedstrijd zijn mooiste is. "Dat is Feyenoord - Lazio. Hoe wij op Champions League-niveau tegen Lazio speelden. Dat de tegenstanders eigenlijk de hele wedstrijd onder druk stonden, we speelden ze eigenlijk weg. Dat was een soort bewijs dat we het op dit niveau ook konden. In de Champions League hebben we het wel laten zien, maar we hebben ook laten zien dat we het te makkelijk hebben weggegeven. De wedstrijd tegen Lazio waren we op ons best. Atletico-uit speelden we ook heel goed."

Lees meer over
Calvin Stengs
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties