Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand oktober

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand oktober

De maand oktober is alweer voorbij en dat betekent dat we de balans weer kunnen gaan opmaken. Om tot de genomineerden voor de FR12 Speler van de Maand te komen, gebruiken we de spelers die het hoogst werden beoordeeld door de bezoekers van deze site én minimaal de helft van de wedstrijden speelden. Stemmen op jouw FR12 Speler van de Maand oktober kan via de poll in dit artikel.

Feyenoord kende een zeer wisselvallige oktober. De Rotterdammers begonnen de maand met gelijkspellen tegen NEC (1-1) en FC Midtjylland (2-2), wonnen vervolgens van FC Twente (2-0) voordat opnieuw werd gelijkgespeeld tegen Midtjylland (2-2). In Alkmaar werd knap gewonnen van AZ (1-3), maar de maand werd slecht afgesloten met een gelijkspel tegen Fortuna Sittard (1-1) en een nederlaag in de slotminuut tegen Sturm Graz (1-0).

De drie spelers die in oktober het hoogst werden beoordeeld door de leden van FR12.nl zijn Dávid Hancko (6.9), Gernot Trauner (6.6) en Sebastian Szymański (6.1). In totaal werd er meer dan 83 duizend keer gestemd.

Mijn FR12 Speler van de Maand oktober is...

Hancko

De 24-jarige Slowaak lijkt op het eerste oog de beste aankoop van Feyenoord van afgelopen zomer. Hancko vormt een ijzersterk duo met Trauner en kan daarnaast ook als linksback uit de voeten. De verdediger stond in alle zeven wedstrijden in oktober in de basis onder Arne Slot en werd daarin maarliefst vier keer uitgeroepen tot Man of the Match. Hancko scoorde afgelopen maand twee keer en werd na de wedstrijd tegen FC Twente met een 8.5 beoordeeld: het hoogste van alle Feyenoorders in de afgelopen maand.

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand oktober

Trauner

De Oostenrijker veroverde deze week (als hij dat niet allang had gedaan) de harten van de Feyenoord-supporters door na de overwinning op Lazio (1-0) samen met de fans feest te vieren in De Skihut. Ook in oktober was er genoeg reden voor een feestje voor Trauner. Hij werd namelijk drie keer verkozen tot Man of the Match en speelde met name tegen AZ een geweldige wedstrijd. Het Legioen beoordeelde hem toen met een 8.3. De dertigjarige verdediger ligt nog tot medio 2025 vast in De Kuip.

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand oktober

Szymański

De Poolse middenvelder zat alleen tegen NEC op de bank in oktober en kon in de overige zes wedstrijden rekenen op een basisplaats. Szymański, die dit seizoen gehuurd wordt van Dinamo Moskou, was in oktober goed voor twee goals en één assists en lijkt zijn plekje op de flank ondertussen wel te hebben veilig gespeeld. Feyenoord kan de zeventienvoudig international aan het einde van dit seizoen definitief overnemen voor tien miljoen euro.

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand oktober
Speler Basisplaats Man of the Match Gemiddelde
Hancko 7 4 6.9
Trauner 7 3 6.6
Szymański 6 0 6.1
Rasmussen 3 0 6.1
Bijlow 7 0 5.9
Kökcü 7 0 5.8
Gimenez 4 0 5.8
Timber 7 0 5.6
Pedersen 5 0 5.6
Geertruida 6 0 5.2
Dilrosun 6 0 5.0
Lopez 4 0 4.9
Jahanbakhsh 3 0 3.6
Idrissi 2 0 3.5
Danilo 3 0 3.2
Lees meer over
Gernot Trauner FR12 Speler van de Maand Dávid Hancko Sebastian Szymanski
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties