Stelling: Slot moet bepalende basisspelers rust geven tegen Fortuna Sittard

Stelling: Slot moet bepalende basisspelers rust geven tegen Fortuna Sittard

Feyenoord deed donderdagavond goede zaken in de heenwedstrijd van de halve finale van de Conference League door Olympique Marseille met 3-2 te verslaan. De klus is echter nog lang niet geklaard: volgende week donderdag wacht de zware return in Frankrijk.

De Rotterdammers spelen aanstaande zondag uit bij Fortuna Sittard, maar zagen die wedstrijd liever verzet worden. De KNVB werkt daar voorlopig echter nog niet aan mee, maar gunde Feyenoord wel maarliefst twee uur (!) extra rust. Dat de voetbalbond geen heil ziet in het verplaatsen van de wedstrijd, leidt tot veel onbegrip bij Arne Slot. In het verleden werd dat namelijk wel gedaan.

Dat was in 2017 en in 2019, toen Ajax wél verder kwam dan de achtste finale van een Europees toernooi. De KNVB verplaatste niet alleen de wedstrijd van de Amsterdammers, maar een complete speelronde in de Eredivisie waardoor de competitie drie dagen later eindigde. Ook wilde de bond de bekerfinale zelfs verzetten om de club tegemoet te komen. Dat dat nu niet wordt gedaan, vindt Slot raar.

En terecht, zeker gezien de verre reisafstand tussen Rotterdam en Sittard. Toch heeft de oefenmeester vertrouwen in de fitheid van zijn spelers. ''De jongens hebben dit seizoen al heel vaak laten zien dat ze dit programma aankunnen. De halve finale van de Conference League is belangrijk, maar de competitie is voor ons ook heel erg belangrijk. Niet in de laatste plaats omdat we het verschil nog niet in voldoende mate gemaakt hebben richting de ploegen achter ons.'' Naast de wedstrijd tegen Fortuna Sittard diende Feyenoord ook een verzoek in bij de KNVB om de topper tegen PSV met twee uur uit te stellen, wat is gelukt.

Slot geeft aan dat hij per individu gaat bekijken of hij in de basis start. Toch kan de oefenmeester er ook voor kiezen om spelers als Marcos Senesi, Guus Til, Fredrik Aursnes en Luis Sinisterra rust te geven. Jongens als Tyrell Malacia, Gernot Trauner en Orkun Kökcü hebben ook een zwaar seizoen achter de rug en kunnen wel een vrije dag gebruiken.

FC Twente nadert de Rotterdammers, met nog vier wedstrijden te gaan, op drie punten en zijn dus nog steeds in de race voor de derde plek in de Eredivisie. Feyenoord ontvangt de ploeg van trainer Ron Jans op de laatste speelronde van de competitie in de eigen Kuip en heeft het dus nog in eigen hand. Mocht Slot er voor kiezen om een aantal basisspelers rust te geven in Limburg, dan kan de eventuele opstelling er zo uit komen te zien:

Marciano; Pedersen, Geertruida, Sandler, Hendriks; Hendrix, Wålemark, Bassett; Jahanbakhsh; Dessers, Linssen

Slot moet bepalende basisspelers rust geven tegen Fortuna Sittard
Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties