Slot: ''Benieuwd of dat op dezelfde manier gaat als destijds in 2017''

Slot: ''Benieuwd of dat op dezelfde manier gaat als destijds in 2017''

Feyenoord is dit seizoen de best presterende Nederlandse club op Europees gebied en hoopt daarom wat extra voordelen van de KNVB te krijgen die in in 2017 ook aan Ajax zijn gegeven. De Rotterdammers azen op, minstens, een derde plek in de competitie (waardoor er ingestroomd wordt in de voorronde van de Europa League). De halve finale in de Conference League tegen Olympique Marseille zorgt echter wel voor extra belasting van de spelers en dus zou het Feyenoord goed uitkomen als daar in het speelschema van de Eredivisie rekening mee zou worden gehouden.

Feyenoord hoopte al dat de wedstrijd tegen FC Utrecht naar vandaag verschoven had kunnen worden, maar daar stak de gemeente Rotterdam een stokje voor. Daarnaast wil de stadionclub graag de wedstrijd van volgende week zondag, tegen Fortuna Sittard, uit laten stellen. De KNVB gaat tot nu toe echter niet verder dan het aanvangstijdstip van 14:30 naar 16:45 te verplaatsen.

Het competitieschema lijkt weinig ruimte te geven voor extra rust voor Feyenoord. Arne Slot: "We zouden graag zien dat er wordt meegedacht, maar dat is niet eenvoudig. Of het haalbaar is om iets te doen met het speelweekeinde waarin wij naar Fortuna Sittard moeten, is lastig te zeggen. We spelen nu om 16:45 in plaats van 14:30, maar we oriënteren ons er nog op of we het verzoek moeten indienen of dat speelweekeinde helemaal moet worden aangepast. Maar dan moet het wel kunnen. Er moet ergens ruimte zijn. Als we de vraag inderdaad stellen aan de KNVB, dan zijn wij benieuwd hoe er gereageerd gaat worden. Of dat op dezelfde manier gaat als destijds in 2017’', aldus Slot in het Algemeen Dagblad.

Dan is er nog de daaropvolgende competitiewedstrijd tegen PSV na weer een wedstrijd tegen Olympique op donderdag. Feyenoord heeft nog een minimale kans om tweede te worden, maar moet ook achterom blijven kijken naar AZ en FC Twente in de strijd om de derde plek. De wedstrijd is dus van enorm belang. Superfit na een wedstrijd op donderdag zal Feyenoord in ieder geval niet zijn tijdens een wedstrijd tegen PSV op een zondag daarna. "Ook over die wedstrijd denken we na. Of de wedstrijd tegen PSV later kan qua tijdstip bijvoorbeeld.’’

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties