Stelling: Feyenoord móét Kökcü en Senesi deze zomer behouden

Stelling: Feyenoord móét Kökcü en Senesi deze zomer behouden

Feyenoord verdient 47 miljoen euro inclusief bonussen aan Tyrell Malacia en Luis Sinisterra. Het duo vertrekt naar de Premier League en levert de Rotterdammers een fors geldbedrag op. De vraag is nu of Feyenoord sterkhouders Orkun Kökcü en Marcos Senesi deze zomer koste wat het kost moet behouden om zo de sportieve ambities waar te kunnen maken.

Beide internationals liggen goed in de markt en Europese (top)clubs houden de verrichtingen van de Feyenoorders nauwlettend in de gaten. Feyenoord staat daarnaast sterk in haar schoenen, daar Kökcü nog tot medio 2025 vastligt en de verbintenis van Senesi, die eigenlijk volgend jaar zomer afloopt, via een optie in het contract met één jaar verlengd kan worden. Daarnaast is de noodzaak om te verkopen, met de tientallen miljoenen euro’s die deze zomer binnenkomen, niet meer zo hoog als eerst.

Kökcü en Senesi hoorden vorig seizoen bij de sterkhouders in het team van Arne Slot en zijn twee spelers waar de oefenmeester ook dit jaar weer op wil kunnen rekenen. De trainer zag met Malacia, Guus Til, Reiss Nelson, Cyriel Dessers, Bryan Linssen en Sinisterra immers een groot deel van zijn basiselftal vertrekken en zal dus als geen ander hopen dat Kökcü en Senesi ook komend seizoen nog in De Kuip te bewonderen zijn.

Toch hebben de Rotterdammers in het verleden wel eens te lang gewacht met het verkopen van spelers. Denk aan Nicolai Jørgensen, die in januari van 2018 voor liefst achttien miljoen euro naar Newcastle United kon. Toenmalig technisch directeur Martin van Geel wilde liever wachten tot na het WK, waar de Deen met zijn land actief zou zijn. De spits vertrok drie jaar later uiteindelijk transfervrij naar Turkije. Misschien is deze zomer daarom juist hét moment om financieel te profiteren van een geweldig jaar onder Slot waarin geschiedenis werd geschreven in Europa.

Feyenoord móét sterkhouders Kökcü en Senesi deze zomer behouden
Lees meer over
Orkun Kökcü Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties