'Stadion Feijenoord ontvangt in totaal 15 miljoen euro'

'Stadion Feijenoord ontvangt in totaal 15 miljoen euro'

Stadion Feijenoord beschikt straks over een totaalbedrag van vijftien miljoen euro. Dit meldt RTV Rijnmond. Het bedrag is opgebouwd uit diverse elementen, waaronder een compensatiebedrag voor De Kuip vanuit de Gemeente Rotterdam om te stoppen met concerten.

Vanaf 2026 is het voor Stadion Feijenoord niet meer mogelijk om concerten te organiseren. Gemeente Rotterdam kan hierdoor in de omgeving van De Kuip goedkoper huizen laten bouwen. Beide partijen hebben hierover een akkoord weten te bereiken over een bedrag van 11,8 miljoen euro.

Daarnaast ontvangt Stadion Feijenoord een bedrag van De Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (Stigam) en heeft het eerder al twee miljoen euro ontvangen van Feyenoord vanwege gemaakte ontwikkelingskosten. Daarmee komt het totaalbedrag uit op vijftien miljoen euro.

Voor Stadion Feijenoord is het geld keihard nodig, want de lening bij Goldman Sachs moet worden afbetaald. Met het geld dat binnenkomt kan dit ook worden gedaan, waardoor er weer ademruimte is voor de directie. Feyenoord hoopt dat een deel van het geld ook gestoken zal worden in achterstallig onderhoud.

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties