Slot: ''Zie Steven voorlopig nog als speler van Feyenoord''

Slot: ''Zie Steven voorlopig nog als speler van Feyenoord''

Steven Berghuis is, hoewel hij op vakantie is, de meest besproken Feyenoorder van de afgelopen weken. De aanvaller zal zeer waarschijnlijk snel een contract gaan tekenen bij Ajax en Slot raakt daardoor zijn beste speler kwijt. De trainer gaf na afloop van de wedstrijd van vandaag aan hoe hij de situatie managet.

''Ik hoef dat eerlijk gezegd niet zo te managen. Wij zijn hier op het trainingsveld gewoon bezig om te trainen en de jongens weten waar we mee bezig zijn'', zegt Slot tegenover RTV Rijnmond. ''Het is dat je me er nu naar vraagt. Uiteraard ben ik daar wel mee bezig, omdat het iets voor ons zou kunnen betekenen als Steven naar een andere club gaat. Ik denk dat de jongens vooral bezig zijn met fit worden en conditioneel sterk worden. Ik heb niet de indruk dat de spelersgroep er heel erg door wordt afgeleid.''

Supporters zijn, logischerwijs, niet blij met de overstap naar de aartsrivaal. Die emotie heerst niet binnen de spelersgroep, benadrukt de trainer. ''Dat merk ik niet. Ik kan me best voorstellen dat ze daar gedurende de week wel met elkaar over spreken. Als wij op het trainingsveld staan, zijn we vooral bezig met de training en met lekker voetballen. Dan is dat geen item. Het houdt iedereen vast wel bezig, maar ik merk er niks van bij de jongens.''

''Wat ik er zelf van vind? Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik heel graag zie dat Steven bij ons blijft. Op het moment dat hij een andere keuze maakt, is dat zijn goed recht. Wij hebben er in ieder geval alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat hij blijft. Als hij een andere keuze maakt, weet hij ook dat hij eerst langs de club moet: hij is niet transfervrij. Dan is het aan de clubs om ervoor te zorgen dat ze eruit komen. Voorlopig zie ik hem nog als een speler van Feyenoord'', sluit Slot af.

Lees meer over
Steven Berghuis Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties