Slot tevreden over spelers Feyenoord: ''Verbaast me niets''

Slot tevreden over spelers Feyenoord: ''Verbaast me niets''

Feyenoord wist vandaag door een sterke eerste helft te winnen van AEK Athene (3-1). De hand van Arne Slot was meteen al goed zichtbaar. Er werd vroeg druk gezet, er was veel diepgang en spelers wisselden veel van positie. De trainer was na afloop tevreden met de wedstrijd van vandaag.

''Zoals na elke oefenwedstrijd neem je wat goede en slechte dingen mee die je hebt gezien'', begint Slot in gesprek met RTV Rijnmond. ''Ik vond dat we heel goed startten. We waren agressief en we kwamen veel voor hun doel. Dan leidden we zelf de tegengoal in door slordig balverlies. Dat moeten we beter doen. Op dat moment moeten we Marcos (Senesi, red.) meer opties aanbieden. Aan de andere kant moet Marcos, als hij het even niet meer weet, natuurlijk niet met de bal blijven lopen. Daarna ging hij onverstoorbaar door, dat vond ik heel erg goed. Dan krijgt hij ook meteen zijn beloning met de assists op Bryan (Linssen, red.).''

Het spel dat Slot graag wil spelen brengt risico’s met zich mee, wat goed te zien was door de fout die Senesi maakte. Zijn dat soort fouten te ondervangen met deze tactiek? ''Dat kan wel, maar dit moet geen structuur worden. Spelers moeten Marcos opties blijven geven en als dat niet lukt, dan moet Marcos de bal achter de laatste linie leggen.'' Wat ook goed te zien was, waren de vele positiewisselingen die de spelers van Feyenoord onderling maakten. De fout van Senesi zorgde ervoor dat Slot Linssen op rechts liet spelen. ''Ik vond Bryan actiever dan Luis (Sinisterra, red.). Op het moment dat Bryan diepgaat, geef je Marcos weer een extra mogelijkheid. Daarna krijgen ze dan een mooie beloning door de goal van Bryan en de assist van Marcos.''

Het contrast tussen het spel onder Advocaat en het spel onder Slot lijkt groot. Of de spelers van Feyenoord het nieuwe systeem snel oppikken? ''Daar ben ik niet verbaasd over, ik heb dat Feyenoord vorig seizoen namelijk ook al veel zien doen. Ik heb al vaker gezegd dat Feyenoord vorig seizoen ook al veel wedstrijden heeft gespeeld waarin ze hoog druk zetten op de tegenstander. Het is alleen zaak om ze te laten zien wat daarbij komt kijken om het structureel te kunnen doen. Dat is de bereidheid van lopen. Dan helpt het dat ze daar vandaag voor beloond worden met een goal'', sluit Slot af.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties