Slot verwacht geen transfers: "Wel met een aantal dingen bezig geweest"

Slot verwacht geen transfers: "Wel met een aantal dingen bezig geweest"

Voor Arne Slot is het jaar 2024 niet fantastisch begonnen. Tijdens het trainingskamp in Marbella liep de trainer van Feyenoord een blessure op, en de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar in De Kuip eindigde in een gelijkspel. De grootste tegenvaller voor de trainer van Feyenoord was het resultaat tegen NEC in De Kuip.

Afgelopen week moest Slot ook deels missen omdat hij ziek was. Tegenover ESPN vertelt hij dat de invloed op de voorbereiding volgens hem beperkt was. "Als trainer doe je er alles aan om niet één minuut te missen, totdat de dokter zegt dat je echt weg moet gaan, omdat het niet goed is voor mezelf en ook niet voor de omgeving. Het was gelukkig wel aan het begin van de week en ik was er vrijdag en zaterdag weer bij. Ik heb de bespreking kunnen leiden en ik ben fysiek weer fit."

Volledige focus op Vitesse
Slot heeft geen rekening gehouden met de achtste finale in de KNVB Beker tegen PSV en sluit een basisplaats voor Trauner woensdag ook niet uit. "Dit is een zeer belangrijke wedstrijd voor ons, omdat het de eerstvolgende is en we graag een reactie willen geven op het gelijke spel tegen NEC. We focussen ons op het resultaat, niet op het spel. Ik heb me helemaal niet beziggehouden met woensdag. Ik wil hier vandaag gewoon met het elftal staan dat tegen NEC zeker een uur, en misschien wel negentig minuten, een goede indruk heeft gemaakt."

Standaardsituaties
Afgelopen week heeft Feyenoord niet in het bijzonder getraind op standaardsituaties, waar ook tegen NEC weer misging. "Dat is altijd een lastige discussie. Je probeert altijd een juiste mix te vinden, maar ik vind wel dat je altijd moet benoemen wat er goed en fout gaat. En daar ook op moet trainen, want het benoemen wat er goed en fout gaat is wel de basis van ons succes."

Transferperiode
De trainer van Feyenoord heeft niet de verwachting dat er nog een versterking gaat komen deze maand. "Die aanleiding heb ik op dit moment niet. Dennis is wel met een aantal dingen bezig geweest, maar die zijn tot op heden niet gevallen of lijken geen doorgang te vinden. De laatste tien dagen van de window weet je het nooit, maar een aantal jongens staan er niet heel goed voor op de toernooien, dus wellicht dat we ook vanuit die hoek versterking kunnen verwachten."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties