Slot: "Verwacht en gehoopt dat de samenstelling iets anders was"

Slot: "Verwacht en gehoopt dat de samenstelling iets anders was"

Trainer Arne Slot is in dit vroege stadium van de voorbereiding nog niet tevreden over de stand van zaken bij Feyenoord. De selectie is nog niet op orde, zoals bleek uit de 0-7 oefennederlaag tegen FC Kopenhagen. In de nieuwe Voetbal International ging de trainer daar dieper op in.

"Dat je de eerste wedstrijd na de Conference League-finale met 0-7 verliest, is op z'n zachtst gezegd pijnlijk", begon Slot. "Het gaat me niet alleen om de beeldvorming - die helpt natuurlijk ook niet mee - maar je speelt oefenwedstrijden ook om te winnen. Als je dan ziet hoeveel goals we tegen krijgen tegen een ploeg die vorig seizoen bij de laatste 32 van de Conference League werd uitgeschakeld door PSV..."

Volgens Slot zegt de forse nederlaag - nog zonder internationals op het veld - vooral iets over de tweede garnituur van Feyenoord. "Het is niet voor niks dat we vorig seizoen met dertien, veertien spelers zijn doorgekomen. 'Waarom geef je andere jongens niet een kans?', hoorde ik dan. Dat is omdat die jongens nog een stap te maken hebben. Ik ben dus niet verrast. Ik heb kunnen zien wat ik vorig seizoen al heb kunnen zien."

"Ik zei aan het begin van de week dat ik hoopte dat misschien een of twee jonge spelers zouden kunnen verrassen. Die heb ik niet gezien. Ik vind ook niet dat ze onder verwachting hebben gespeeld. Om een lang verhaal kort te maken: als ik vooraf wist dat dit de selectie was voor deze oefenwedstrijd, hadden we misschien toch beter tegen amateurs kunnen beginnen. Ik had verwacht en gehoopt dat het er qua samenstelling iets anders had uitgezien."

Versterkingen
Op het trainingskamp in Oostenrijk is de selectie al een stuk sterker, want de internationals zijn weer aangesloten. Toch blijft het voor verdere versterkingen vooral wachten tot de uitgaande transfers van Tyrell Malacia en Luis Sinisterra zijn afgerond. "Nee, ik denk niet: 'wat als...?' Ik denk: ik heb altijd vanuit deze verhouding moeten werken. Vorig jaar hebben we aangetoond dat we met dezelfde minimale middelen als nu een bijzondere prestatie kunnen leveren."

"Ik wist dit van tevoren, dus geeft het geen pas om erover te klagen. Maar stiekem had ik gehoopt dat er door de finale misschien wat los was gekomen qua geld. Dat ze dachten: als dit zo kan, stappen wij met geld in die club. Ik zeg met nadruk dat dit scenario me nooit is beloofd, hoor. Ik zal alleen niet ontkennen dat ik eraan gedacht heb. Dat we vanuit die positie echt een stap vooruit konden maken. Nu kan het best zo zijn dat we opnieuw moeten beginnen, maar dat doe ik met alle enthousiasme en fanatisme."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties