Slot verbaasd: "Daar is het laatste woord nog niet over gesproken"

Met een cleansheet en doelpunten van twee buitenspelers sluit Feyenoord het weekend goed af. In De Kuip werd er met 3-0 gewonnen van Heracles Almelo en wist ook Santiago Gimenez het net weer te vinden. Met een voorsprong van zes punten op de derde plek kan er nu in alle rust gekeken worden naar de wedstrijd tegen sc Heerenveen volgend weekend.

"Het was inderdaad lekker om op het einde niet te hoeven hopen dat je de 1-0 maakt zoals tegen RKC", opent Arne Slot zijn interview na afloop van de wedstrijd. "Dat verlengt onze serie van ongeslagen wedstrijden en we houden weer de nul. Er stralen ook een aantal positieve dingen aan vandaag. Over heel veel dingen was ik niet tevreden, maar de kwaliteit van de doelpunten was prima. In zijn algemeenheid had ik op meer gehoopt."


Waar Slot dan precies niet tevreden mee was? "We speelden voor het eerst sinds lange tijd tegen een tegenstander die wilde opbouwen en niet een lange peer naar de andere helft geeft. Dat zien we best vaak ploegen hier doen. Heracles wilde wel opbouwen en dan verwacht je, zeker als je een week niet gespeeld hebt, dat je ze van het veld af jaagt. Ik vond niet dat dat gebeurde. We begonnen wel vrij aardig, maar ik had eigenlijk op meer gehoopt. Maar misschien is dat wat bijdehand als je de nul houdt en met 3-0 wint."

Minteh
Yankuba Minteh begint steeds meer te scoren en was ook tegen Heracles trefzeker. De kans lijkt aanwezig dat de Gambiaan ook volgend seizoen actief is bij Feyenoord. "Het is veel gegaan over zijn keuzes aan de bal, maar ik vind dat dat steeds beter wordt. Eén ding weet je bij hem wel: er zit ongelofelijk veel tempo en energie in zijn spel zonder bal. Dat hij er nu ook nog bij gaat scoren, is een logisch gevolg van het feit dat hij zich gaat ontwikkelen."

Vrije trap
Het derde doelpunt van de avond werd gescoord uit een vrije trap. Voorafgaand werd er een steen-papier-schaar gedaan en dat zorgde op het veld al voor irritatie bij Mats Wieffer en David Hancko, maar ook Slot is daar niet over te spreken. "Dat vond ik heel veel zeggend over onze wedstrijd. Als je bij 2-0 dat doet, zo hebben wij eigenlijk ook gevoetbald. Een beetje overschatting van 'het zal allemaal wel goed komen'. Dat kwam het uiteindelijk ook, maar het was een beetje zondagavond-voetbal."

"Tuurlijk is dat wel duidelijk", reageert de trainer stellig op de vraag of er geen regels zijn over wie de vrije trap normaliter neemt. "Maar als het dan 2-0 staat een kwartier voor tijd, zijn er veel jongens die het graag nog willen proberen. Dat vond ik een verkeerde manier van de wedstrijd beleven, dus daar is het laatste woord nog niet over gesproken." Toch vloog de bal wel tegen het net. "Vanuit dat perspectief moeten we het vaker doen, maar ik vind het heel slecht."

Jean-Paul Boëtius
Slot sluit het interview af met woorden gericht aan Boëtius, die het nieuws kreeg dat er wederom kanker bij hem is geconstateerd. "Als ik hem niet zou kennen, zou ik het al verschrikkelijk nieuws vinden. Maar ik ken hem goed genoeg om het nog vervelender te vinden. Jean-Paul is echt een hele goede jongen en dat heb ik in die twee tot drie weken dat hij bij ons was ook gemerkt. Hoe hij zijn medespelers hielp en hoe hij überhaupt in het leven stond was heel positief. Dat merk je ook nu, dat hij desondanks het nieuws nog heel positief is. Ik wil hem alle sterke en kracht toewensen."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties