Slot reageert op veelbesproken penaltymoment: ''Logisch gevolg''

Slot reageert op veelbesproken penaltymoment: ''Logisch gevolg''

Orkun Kökcü en Santiago Gimenez kregen donderdagavond 'ruzie' voorafgaand aan de penalty waar de 4-1 uitkwam. De middenvelder staat als nummer één op het lijstje en is de clubaanvoerder, maar de Mexicaan had daar geen boodschap aan en eiste de bal op.

Kökcü ging bij de tweede penalty wél achter de bal staan, maar die strafschop werd teruggetrokken door de VAR. Arne Slot reageerde op de persconferentie op het veelbesproken penaltymoment. ''Het is een logisch gevolg van zoveel nationaliteiten en culturen bij elkaar zetten. Zo leren we elke dag met elkaar hoe we een zo goed mogelijke groep kunnen zijn en dat gaat nooit gepaard met alleen maar positieve dingen'', zegt de trainer.

Daar horen dit soort momenten bij, geeft Slot aan. ''Die bespreek je en daar geef je heel duidelijk je mening over hoe je dat in het vervolg wil zien. Dan gaat het er vooral om hoe er mee omgegaan wordt. In dit geval vind ik het een fout, maar wel een fout die in de cultuur van Santiago geen fout is. Hij komt naar Nederland, maar hij moet zich aan onze cultuur aanpassen en wij moeten ons weer verdiepen in zijn cultuur. Dat heb ik dan vandaag dan ook gedaan.''

Slot rekent zondag op steun Legioen
Slot verwacht niet dat het resultaat tegen SS Lazio negatief gaat doorwerken in de groep. ''Het niveau waar Lazio op zit, kom je in de eredivisie nauwelijks tegen. En ik heb ook niet het idee dat de spelers echt in de war zijn na deze nederlaag. In mijn optiek heeft het weinig zin om als een malloot te gaan schreeuwen en de spelers voor alles uit te maken.'' De trainer merkt wel dat de wedstrijd veel energie heeft gekost. Deze wedstrijden, waarin je veel achter de bal aanloopt, kosten veel meer energie. We gaan onze fans zondag echt keihard nodig hebben.''

Lees meer over
Orkun Kökcü Arne Slot Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties