Slot: ''Des te belangrijker vond ik onze reactie na rust''

Feyenoord kon de hoge verwachtingen in Rome niet waarmaken. De Rotterdammers werden in de eerste helft weggespeeld door Lazio, maar kwamen na rust beter uit de kleedkamer. Uiteindelijk werd het 4-2, waar Arne Slot logischerwijs ontevreden over is.

''De eerste helft was heel anders dan ik me van te voren had voorgesteld. Maar ja, dat krijg je als je op een niveau gaat spelen waar je de afgelopen weken nog niet op getest bent'', begint de trainer in gesprek met Veronica. ''Dan moet het allemaal een tempo hoger, zowel in vrijlopen en drukzetten. Maar vooral in het terugsprinten en de ruimtes dichtmaken. Daar kwamen we ruimschoots te kort in in de eerste helft.''

Slot voelde zich niet machteloos langs de zijlijn in het eerste bedrijf. ''Je vindt het vooral heel vervelend dat het gebeurt, want je voelt dat die jongens daar met de beste bedoelingen staan. Ze kregen het alleen niet voor elkaar. Dan probeer je vanaf de zijkant nog wat dingen mee te geven. In de eerste helft verloren we ook heel vaak, los van het feit dat we het verdedigend absoluut niet op orde hadden, zo simpel de bal.''

Het een kan je niet los zien van het ander, meent Slot. ''Als je zó wordt weggespeeld, is het vaak ook lastig om goed aan de bal te zijn. Des te belangrijker vond ik onze reactie na rust. Het gaat er dan om hoe je reageert als je in de eerste helft zo'n oorwassing hebt gehad. Ik heb wel een goede reactie gezien in de tweede helft.''

''Ik snap ook wel dat je daar niet te veel waarde aan moet hechten, want de tegenstander gaat ook wat minder z'n best doen, maar zo'n wedstrijd kan ook heel anders eindigen. Uiteindelijk maken we twee goede goals en hadden we misschien wel kans op meer. Daarbij moet ik wel benadrukken dat ook Lazio nog veel kansen heeft gekregen'', sluit Slot af.