Slot reageert op selectie Oranje: "Het is een prachtig voorbeeld"

Vrijdagmiddag werd bekend dat Quinten Timber, Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman zijn opgeroepen voor de aankomende interlandperiode van het Nederlands elftal. Op de persconferentie gaat trainer Arne Slot in op het feit dat er namens Feyenoord vier spelers zullen afreizen naar Zeist.

"Het is heel mooi, op de eerste plaats voor die jongens zelf", reageert Slot op het feit dat Feyenoord hofleverancier is van het Nederlands elftal. "Daarnaast ook voor onze jeugdopleiding, want drie jongens die op Varkenoord hebben gespeeld, zijn opgeroepen. En de vierde, Mats Wieffer, komt niet uit onze jeugdopleiding. Maar we vinden het heel mooi voor die jongens en het is ook een stukje beleid."

"Ik weet dat onze supporters heel graag willen dat spelers uit landen van heel ver komen, waar ze nog nooit van gehoord hebben. Maar het kan dus ook best wel eens goed zijn om jongens uit Nederland in je elftal te hebben." Voor Timber is het de eerste keer dat hij is opgeroepen. "Quinten is blij. Volgens mij heeft hij er alles aan gedaan en de laatste weken uitstekende wedstrijden gespeeld. Ook tegen PSV speelde hij erg goed. Het is een prachtig voorbeeld voor de jongens die er dit jaar bij zijn gekomen, als je kijkt waar hij vandaan komt en ziet waar hij nu staat. Hij heeft alles aangegrepen om beter te worden. Niet alleen een compliment voor Varkenoord, maar zeker ook onze fysieke en technische staf."

Niet alleen Timber heeft zich goed ontwikkeld, maar ook Hartman en Wieffer, allebei opgeroepen, zijn onderdeel van de selectie. "Ik denk dat Lutsha al vrij lang een serieuze speler is voor Feyenoord, maar volgens mij was het anderhalf jaar geleden dat Quilindschy de voorbereiding nog niet eens mee kon doen. Toen hadden we maar vier of vijf spelers van ons eigen elftal. Ik zou bijna zeggen als je de bal recht vooruit kon schieten mocht je meedoen, maar dat ging niet omdat hij van een zware blessure terugkwam. Als je ook zijn ontwikkeling ziet is dat geweldig. Hetzelfde, maar daar is het al heel vaak over gegaan, met Mats Wieffer."

Lees meer over
Arne Slot Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties