Slot over Wieffer, de ongelukkige Gimenez en de ruime zege in De Kuip

Trainer Arne Slot zag vandaag een dominant Feyenoord op het veld staan. De Rotterdammers wonnen met ruime cijfers van SC Heerenveen. Na afloop van de wedstrijd gaat Slot in op Mats Wieffer, de moeizame wedstrijd van Santiago Gimenez en blikt nog even terug op de twee gelijke spelen van Feyenoord tegen Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam.

''We hadden geen moeizaam begin, wel qua resultaat, maar niet qua spel'', vertelt Slot in gesprek met ESPN. ''De eerste wedstrijd hadden we na twintig minuten een rode kaart. Over het algemeen zie je niet heel veel ploegen die nog zo dominant zijn als wij, ook met tien man. Tegen Sparta hebben we het hoogste aantal balcontacten in de zestien gehad van de jaren dat ik bij Feyenoord ben geweest. Het voetbal was toen ook al goed, dus het was een kwestie van wachten totdat we dat gingen omzetten in doelpunten en overwinningen.''

Zaterdagmiddag werd de volgende overwinning van Feyenoord geboekt. ''Ik heb vandaag het meest genoten van het team. Het samenspel, de opbouw. Hoe wij elke keer de vrije man weten te vinden. Dan zullen er best veel mensen zijn die zeggen dat Heerenveen meer de duels moet opzoeken. Of iemand een keer een doodschop moet geven. Ik denk dat het meer iets over ons zegt dat het al drie wedstrijden op rij niet lukt om in een duel te komen met ons. Het is geen voorbode dat het dinsdag ook zo zal gaan, want dan zal het niveauverschil qua individuen ook wat dichter bij elkaar liggen. Als je betere spelers hebt en je weet zo goed op te bouwen en de vrije man te vinden, dan wordt het voor een tegenstander heel lastig om in een duel te komen.''

Mats Wieffer
Slot heeft afgelopen week ook uitgebreid gesproken met de Tukker. "Omdat ik vond dat hij niet zo slecht speelde als de buitenwereld wilde doen geloven in de eerste helft tegen Ierland. Dat het Nederlands Elftal in de eerste helft niet op zijn best was, hebben we allemaal gezien. Maar zijn prestatie was niet eens zo heel slecht. Je weet dat als het 1-1 staat en het tegenzit, de tweede helft aanzienlijk beter is. Dat ook dan de algemene opinie is dat de spelers die in de eerste helft hebben gespeeld kritiek krijgen. Ik heb geprobeerd aan te geven dat ik het daar niet mee eens ben. En bij ons heeft hij daarvoor en ook vandaag een uitstekende wedstrijd gespeeld."

Santiago Gimenez
Feyenoord heeft de Mexicaan donderdagnacht lang wakker gehouden om zo snel mogelijk weer in het ritme te komen hier. "We hadden dat misschien beter niet kunnen doen'', grapt Slot. ''Hij was uitermate ongelukkig natuurlijk, maar het is ook weer een kwaliteit van hem. Hoe ongelukkig hij ook is. Uiteindelijk zie je spitsen die steeds minder gaan spelen als ze niet scoren, maar uiteindelijk schiet hij de volgende kans er gewoon in. Ook omdat het publiek hem op een geweldige manier heeft ondersteund. Na de zoveelste gemiste kans gingen ze nog harder voor hem zingen. Des te mooier dat hij dat dan beloont met een doelpunt."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties