Slot over titel: "Je zult toch dat laatste zetje moeten geven"

Slot over titel: "Je zult toch dat laatste zetje moeten geven"

Feyenoord zette met de 3-1 zege op FC Utrecht weer een grote stap richting de landstitel. Waar enkele spelers inmiddels hebben uitgesproken dat het bijna niet meer mis kan gaan, blijft Arne Slot nog altijd ver weg van dergelijke uitspraken. Op de persconferentie na de wedstrijd legde hij uit waarom.

"Ik weet wel dat we er heel goed voor staan", begon Slot op een vraag van RTV Rijnmond. "Maar ik weet ook dat ik afgelopen donderdagavond dacht dat we in de halve finale van de Europa League stonden. Daar waren we ook heel dichtbij. Je zult toch dat laatste zetje moeten geven. Dat geldt ook voor de competitie."

"Voor jullie lijkt het een vanzelfsprekendheid dat we ook vandaag weer weten te winnen, maar het is geen vanzelfsprekendheid om elke keer zoveel te geven. Er zijn gewoon veel onzekerheden die je elke keer moet overwinnen. Nu moeten we er nog twee van de vier winnen. Daar zijn we toe in staat, maar het moet wel eerst gebeuren."

Nul overtredingen
Slot werd na afloop ook geconfronteerd met de bijzondere statistiek dat zijn ploeg voor de 3-1 overwinning geen enkele overtreding nodig heeft gehad. "Daar was ik me niet van bewust. Ik weet ook niet hoe ik dat moet plaatsen. Ik zou bijna zeggen dat Bas Nijhuis de scheidsrechter was, maar dat was niet zo", lachte hij toen hij hoorde dat ook Utrecht 'slechts' zeven overtredingen maakte.

"Ik denk dat beide teams hebben getracht om veel van achteruit op te bouwen. Daardoor was er veel rust in het spel en waren er niet veel chaossituaties bij tweede ballen. In die situaties worden misschien wat meer overtredingen gemaakt. Wij hebben wel fanatiek en agressief gespeeld. Daar had een overtreding bij kunnen horen. Ik vind het op dit moment moeilijk om die statistiek te plaatsen."

'Arne in de Champions League'
Tijdens de wedstrijd klonk vanaf de tribunes de tekst 'Arne in de Champions League', een duidelijk signaal dat Het Legioen de trainer niet wil zien vertrekken. Zoals te verwachten kon hij hier echter niets over zeggen. "Ik ben hartstikke blij met hoe ik hier kan werken. We zijn heel tevreden met elkaar. Maar het is ontzettend moeilijk om in de toekomst te kijken."

Daarbij verwees hij ook naar hoe hij AZ twee jaar geleden verruilde voor Feyenoord - iets wat hem door de Alkmaarders niet in dank werd afgenomen. "Vanuit dat verhaal heb ik wel geleerd dat je in de voetballerij alles open moet houden. Wat wil je dat ik erop zeg? Je wil misschien horen dat ik sowieso blijf, maar in de voetballerij is dat bijna onmogelijk te zeggen."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties