Jahanbakhsh neemt het op voor Slot: "Dat vond ik echt onnodig"

Jahanbakhsh neemt het op voor Slot: "Dat vond ik echt onnodig"

Feyenoord heeft met de uitschakeling in de Europa League een hectische week achter de rug. Toch speelde het zondag in De Kuip tegen FC Utrecht al die teleurstelling van zich af. Na afloop van de 3-1 zege, die de Rotterdammers weer een stapje dichter bij de landstitel brengt, liet Jahanbakhsh zich op de persconferentie nog één keer uit over de verliespartij in Rome.

Het ging de Iraniër om de reactie van de Romeinen - en dan vooral de opmerkingen van José Mourinho aan het adres van Arne Slot na de wedstrijd. "Hun reactie na de wedstrijd was een van de grootste teleurstellingen voor ons. De reactie richting onze trainer van: 'Jullie hebben te veel gepraat.' Dat vond ik echt onnodig. Met name Mourinho", werd hij geciteerd door Voetbal International.

Jahanbakhsh maakte van de gelegenheid gebruik om het op te nemen voor Slot. "Onze trainer heeft niets geks gezegd. Hij was gewoon professioneel. Voor mij was het ook een beetje raar. De eerste wedstrijd waren ze ook al de hele tijd bezig met onnodige dingen. Dat is misschien ook een manier om de scheidsrechter onder druk te zetten."

"Iedereen wil dat Slot blijft"
Dat Slot goed in de spelersgroep ligt, is duidelijk. Jahanbakhsh ziet de naderende landstitel dan ook voor een groot deel als de verdienste van de trainer, die binnenkort een keuze over zijn toekomst zal moeten maken. "We hopen dat hij blijft. We zijn heel goed bezig en willen meer seizoenen zoals deze. Iedereen wil dat hij blijft. Hij is een van de beste trainers die ik ooit heb meegemaakt. Op voetballend gebied zelfs de beste. Op dit moment is hij de beste van Nederland."

De toekomst van Jahanbakhsh
Net als Slot, kan ook Jahanbakhsh echter nog geen uitsluitsel geven over zijn eigen toekomst. "Ik ben heel blij hier", benadrukte hij. "Ik voel me thuis. Maar in de toekomst weet je nooit wat er gaat gebeuren. Een paar maanden geleden kreeg ik de mogelijkheid om weg te gaan. Ik wilde echt graag blijven, maar over twee maanden weet je het niet."

Lees meer over
Arne Slot Alireza Jahanbakhsh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties